Här träffas Shiffrin och Emma igen

”En vändpunkt i min karriär”

ÅRE. Mötet med svenska Emma Lundell förändrade Mikaela Shiffrin.

I dag träffades de igen för första gången sedan mötet för tre år sedan.

– Det var en vändpunkt i min karriär, säger Shiffrin.

Mikaela Shiffrin vann sin första världscuptävling i Åre för tre år sedan. Efter segern träffade hon då elvaåriga Emma Lundell från Örnsköldsvik som var sjuk i leukemi. Det mötet förändrade Shiffrin.

– Det var min första seger och en sådan bra dag för mig och där var den där tjejen som bara ville ha en bild med mig, det satte allt i perspektiv. Sedan dess har jag haft det mottot att jag kan vinna OS eller vad som helst och det är fantastiskt, men det kan vara mycket bättre så jag måste vara tacksam för allt det jag har. Hon är min ”lyckoamulett”, sa Shiffrin till Sportbladet när hon vann i Åre för ett år sedan.

”Ger mig perspektiv”

I dag träffades Shiffrin och Emma för första gången sedan mötet i december 2012.

– Under åken försöker jag vara fokuserad, men jag fick ett mejl för en eller två veckor sedan där det stod att hon skulle kunna komma. Det är väldigt coolt. När jag vann här första gången någonsin i min karriär fick jag träffa henne och det var en vändpunkt i min karriär, säger Shiffrin och fortsätter:

– Varje gång jag tänker på när jag träffade henne för några år sedan kommer jag ner på jorden och ger mig perspektiv. Det är det jag behöver just nu.

Emma, som i dag mår bra, fick två mössor av stjärnan och var glad efter mötet.

– Det var fantastiskt roligt. Vi småpratade lite bara. Hon är fantastisk och otroligt snäll och en fantastisk skidåkare, säger hon.

Efter tävlingen, där födelsedagsbarnet Shiffrin slutade fyra, fick 20-åringen en present av Emma.

– Det var väldigt snällt. Jag borde nog ha gett henne en present så jag får gå och shoppa. Är det några affärer öppna fortfarande?, säger Shiffrin.

Amerikanskan slåss med Frida Hansdotter om slalomcupen och kan avgöra i morgon om hon vinner samtidigt som svenskan är sämre än åtta.

– Frida har inga problem med att ta risker så det är samma där, den som vill ha det mest och satsar mest vinner. Vi vill så klart vinna båda två, men den som har mest självförtroende kommer att vinna, säger hon.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN