SVT om kritiken: ”Borde ha gjort annorlunda”

SPORTBLADET

SVT fick kritik efter att ha avbrutit sändningen av Göteborg Horse Show.

Sportchefen Per Yng erkänner att tv-kanalen borde ha gjort annorlunda.

– Även om det var kort om tid borde beslut ha fattats om att lyfta UR till förmån för en i direktsändning avgörande hoppning i världscupen, säger han till hippson.se.

Det var dramatiskt i från Göteborg Horse Show. Men tittarna blev blåsta på avslutningen, SVT bröt sändningen och visade i stället ett program från UR.

”Hoppningen var sagt att vara klar vid 17, när den drog ut på tiden var alla SVT- och SVT Play-kanaler upptagna med program som ej gick att flytta”, skrev SVT Sport på Twitter igår.

”Fått många och starka reaktioner”

Kritiken mot SVT var massiv på sociala medier.

– Vi har fått många och starka reaktioner på sociala medier, via mejl och till tittarservice, säger SVT:s sportchef Per Yng, som erkänner att de borde ha gjort annorlunda.

– UR, som är ett fristående bolag, äger timmen mellan 17 och 18 i SVT2. Det är ändå här vi borde ha gjort annorlunda. Även om det var kort om tid borde beslut ha fattats om att lyfta UR till förmån för en i direktsändning avgörande hoppning i världscupen.

”Garantier kan inte lämnas”

Det har hänt tidigare, och enligt Yng spelar det ingen roll vilken idrott det handlar om. Han hoppas att det aldrig behöver inträffa igen.

– Men hundraprocentiga garantier kan inte lämnas. Det handlar trots allt om människor och om teknik, säger han till hippson.se.

ARTIKELN HANDLAR OM