Marcus Ericssons rejäla F1-krasch

Uppdaterad 2014-07-28 | Publicerad 2014-07-27

Tappade kontrollen: ”Inget rookiemisstag”

Första delen av F1-säsongen är över. För Marcus Ericsson slutade den med en rejäl olycka.

Men till hösten hoppas han på en klar förbättring:

– De nya ägarna tror att vi ska kunna ta flera tiondelar per varv, säger han.

Följ ämnen
Formel 1

Den första delen av F1-säsongen avslutades med Ungerns GP och eftersom det regnade strax före start var det svåra förhållanden. Marcus Ericsson startade långt bak i fältet, men tyckte ändå att han kom in bra i loppet.

– Bilen kändes bättre än vad den gjort tidigare under helgen när det var torrt och jag jagade Max Chilton och Pastor Maldonado. Jag laddade för att köra om

båda två, berättar Marcus Ericsson för Sportbadet.

– Men så tryckte jag lite för hårt på gasen, fick överstyrning och försökte korrigera, men det var för sent och jag satt bland däcken. Det var en rätt rejäl smäll.

”Ingen fara med mig”

Krafterna var kring 20 g när han slog i däckstapeln. Bilen totalförstördes, men svensken klarade sig utan skador.

– Jag är ju besviken på att det slutade så, men annars är det ingen fara med mig. Säkerheten är bra i dagens bilar, jag mår bra.

Var det en nybörjarmiss?

– Nej, det var inget rookiemisstag, det var ett misstag. Sergio Perez, Sebastian Vettel och Romain Grosjean gjorde samma sak.

Första halvan av säsongen har varit krävande för svensken. Han har en elfteplats som bäst (Monacos GP), men hans stall har också haft svårt att ta fram uppdateringar av bilen, det har halkat efter konkurrenterna och bytt ägare.

”Varit väldigt tufft”

– Det har varit väldigt tufft. Ändå tycker jag att vi har tagit ett par steg framåt med bilen under säsongen, även om detta var en av de sämsta helgerna, kanske den sämsta hittills, säger Ericsson till Sportbladet och fortsätter:

– Jag tycker att jag har haft en bra utveckling. Jag har varit godkänd än så länge, även om jag vet att jag måste förbättra mig framöver.

Till Belgiens GP den 24 augusti har ni flera uppdateringar på gång till bilen, vilka förväntningar har du?

– Det är välbehövligt för att vi ska kunna få fart på bilen och utmana våra närmsta konkurrenter. De nya ägarna tror att det handlar om fem till sex tiondelar per varv och det är bra.

”Får nya möjligheter”

Marussia har tagit poäng i år, är det rimligt att tro att ni ska kunna utmana det stallet och nollpoängarna Sauber i höst?

– Marussia blir svårt eftersom de har två poäng, men vi ska kämpa på likadant som vi har gjort fram till i dag och med nyheter till bilen så får vi nya möjligheter att satsa framåt. Vi får svårt att förbättra oss på ren fart, men är det sådana lopp som i Ungern där det händer lite grejer så har vi bra möjligheter. Absolut.

Följ ämnen i artikeln