Hyllar Seinfeld – spelar i puffy-shirts

Av: Martin Ridderstolpe

Publicerad:
Uppdaterad:

25 år sedan kultserien Seinfeld hade premiär.

Det firar hockeylaget Bakersfield Condors genom att spela med en specialdesignad "puffy shirt"-tröja.

Alla som sett Seinfeld-avsnittet "The Puffy Shirt" minns hur Jerry motvilligt drar på sig en pirat-inspirerad skjorta inför ett tv-framträdande. I avsnittet lovar Jerry av misstag att bära den pösiga skjortan som Kramers flickvän designat. En skjorta som Elaine och George inte är sena att håna.

När hockeylaget Condors drar på sig en liknande tröja 16 november är det helt andra puckar. Då är tröjan del av en temakväll för att hylla tv-serien Seinfeld som i år firar 25-årsjubileum.

Pengar till välgörenhet

Förutom att de specialframtagna tröjorna är "pösiga", ska de även smyckas med referenser till tv-serien. Istället för spelarnas namn kommer ryggen att prydas av namn på karaktärer ur serien och sponsorer kommer att vara företag som Vandalay Industries och Kramerica.

Condors är ett hockeylag som hör hemma i Bakersfield, Kalifornien, och spelar i ECHL som är en professionell mellanliga i USA.

Efter temakvällen 16 november kommer specialtröjorna att auktioneras ut. Pengarna ska skänkas till en organisation som låter människor med speciella behov rida på hästar som en del i terapeutisk behandling.

En fantastisk organisation skriver klubben på sin hemsida, men varnar för att mata hästarna med beef-a-reeno – ytterligare en referens till Seinfeld.

Se klipp med referenserna på Youtube här:

The Puffy Shirt

Beef-a-reeno

Publicerad: