Innebandy

Granlo på väg mot nytt SSL-kontrakt

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Det var en avgörande match för bottenstriden.

Då rivstartade Granlo, sköt fem mål i första perioden och besegrade Höllviken med 6-4.

– Vi visade girigheten som behövs, säger centern Johan Samuelsson.

Matchen mellan Granlo och Höllviken var ett vägskäl för båda lagen inför slutspurten i SSL.

Nykomlingen Höllviken under nedflyttningsstrecket låg inför matchen fyra poäng efter Granlo ovanför nedflyttningsstrecket, och behövde vinna för att inte halka efter i bottenstriden.

Många trodde på en jämn match.

”Inte helt klart än”

Då rivstartade Granlo, sköt 1-0 efter 14 sekunder och ledde med 5-0 efter första perioden, vilket mynnade ut i en 6-4-seger.

Därmed skiljer nu sju poäng mellan lagen med fyra matcher kvar att spela vilket betyder att Granlo mer eller mindre säkrat SSL-kontraktet och att Höllviken åker ur.

– Nja, jag ska inte säga att det är klart, vi behöver nog någon seger till för att det ska vara helt klart. Men vi har gett oss själva ett bra utgångsläge, menar Granlo-stjärnan Johan Samuelsson.

– Det var Höllviken som hade pressen på sig eftersom vi hade legat före även om vi förlorat, och det kanske var det som spelade in i matchstarten också. Det var proppen ur direkt från vår sida. Vi visade en girighet som saknats  tidigare under säsongen, men nu fanns den från första bytet och visade vägen för oss.

”Slappnar av lite”

Var det klart efter första perioden?

– Nja, undermedvetet slappnar man av lite när man får en sådan ledning och vi hade lägen i andra och tredje perioden också men spelade för svårt och brast i ödmjukheten, och de närmade sig i slutet så det var lite tufft där. Men vi redde ut det vilket var otroligt skönt.

Granlo lider dock av ekonomiska problem och fick tidigare under säsongen en rekonstruktion beviljad.

Även om SSL-kontraktet mer eller mindre är säkrat så är föreningens framtid därmed osäker.

– De intryck jag fått låter ändå positiva. Men det är andra som sköter det där och jag är inte så insatt. Jag fokuserar på att spela innebandy, säger Samuelsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy