Mattias Hargin

Svenskarna körde bort gyllene medaljläget

Av: 

Malin Wahlberg

Erik Karlsson

SPORTBLADET

BEAVER CREEK/STOCKHOLM. Mattias Hargin och André Myhrer hade ett kanonläge till medalj.

Men andra slalomåket blev ett misslyckande och Hargin blev bästa svensk som femma.

– Jag är inte så jävla sur, det känns mer bara lite surt.

Ett jätteåk av Jean-Baptiste Grange räckte till guld.

Det var upplagt för medalj för svenska slalomherrarna. André Myhrer och Mattias Hargin låg trea respektive fyra inför andra åket.

Men de pallade inte medaljpressen. Efter att Jean-Baptiste Grange, femma i förta åket, satt ner ett kanonåk och tagit ledningen så kom misslyckandena på rad.

Mattias Hargin tappade sitt försprång och var 62 hundradelar efter i mål som femma.

André Myhrer lyckades inte heller han förvalta sitt fina läge utan tappade ännu mer och gick ner i mål som sexa.

– Både André och Mattias fick inte ner trycket i ingångarna. Det gick alldeles för runt i de sista svängarna.

”Inte så jävla arg”

Men svenskarna var inte ensamma om att bomma. Ryske Koroshilov rasade ihop helt och var hela 1,47 efter Grange i mål och inte ens Marcel Hirscher klarade av pressen. Han tappade hela vägen ner till målbranten och väl där så grenslade han. Jean-Baptiste Grange tog därmed sin första seger på över fyra år före tyskarna Fritz Doppfer och Felix Neureuther.

– Jag kan inte förklara det, det är som en dröm, säger Grange.

Mattias Hargin var till slut bara sju hundradelar från pallen.

– Jag är inte så jävla sur som jag brukar, det känns mer bara lite surt. Det är bara tråkigt. Det kändes okej när jag åkte, jag försökte verkligen gå för det. Jag hade inte så mycket mer. Det handlar mer om att man måste vara finkänslig på snön, då rullar tiondelarna snabbt, säger han.

– Jag tyckte verkligen att jag gick för det, nu blev man mer uppgiven och undrade vad jag gjorde för fel. Det är svårt att bli förbannad. Precis utanför, det är synd.

"Känns bedrövligt”

Myhrer, som varit åtta som bäst den här säsongen, var ändå ganska nöjd med sjätteplatsen.

– Jag är både besviken och hyfsat nöjd. Trist att det inte blir någon medalj, men jag tycker ändå att jag ger mig själv chansen. Det var tuffa förhållanden. Men det är samma för de andra grabbarna. Det känns ändå som att det fanns lite ljusglimtar som jag kommer att ta med mig.

Myhrer, som haft problem med materialet den här säsongen, fortsätter:

– Det är första gången som jag känner att jag kan vara med och fajtas om topplaceringarna. Det känns jättekul. Vi har jobbat stenhårt hela tiden.

Bästa svenska insatsen stod Markus Larsson som hade näst snabbaste åktid av alla i andra åket. Han åkte upp sig från trettonde till sjunde plats, en sekunder från segern – men var extremt besviken efteråt.

– Det känns bedrövligt just nu. Jag sumpar det i första åket, det går inte att ligga 1,77 efter i första åket. Det är brutalt tungt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Mattias Hargin

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Hargin

André Myhrer

Alpint