Nya 'Ida': "Jag har fått drömmen tillbaka"

Av: Jasmin Frljevic

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4-profilen Ida Björnstad har hittat sin "Ida"

Ida Björnstad har hittat sin skidåkare.
Foto: TV4
Ida Björnstad har hittat sin skidåkare.

Hennes familj hade inte råd att satsa på hennes skidkarriär.

Därför bestämde sig TV4-profilen Ida Björnstad för att söka efter en "Ida" att skänka sin utrustning till. I Tärnaby fanns nya "Ida" – som egentligen heter Belinda.

– Det är en riktig fajter det där, säger Björnstad i Vardagspuls.

Efter ett imponerande resultat i Tjejvasan blev TV4-profilen Ida Björnstad påmind om det som aldrig blev av – en skidkarriär. Orsaken var att hennes familj inte hade råd att satsa på hennes idrott. Därför beslöt hon sig för att skänka bort sin utrustning till någon som är i samma situation som hon varit i. Och hon hittade henne i Tärnaby – 14-åriga Belinda.

”Fattade inte riktigt vad som hade hänt”

Det var under gårdagens avsnitt av Vardagspuls i TV4 som vi fick se Idas möte med 14-åriga Belinda. En tjej som är i en liknande situation som Ida var i som ung.

– Jag har fått drömmen tillbaka om skidor, helt klart, säger Belinda i programmet.

Fram tills nu har Belinda fått låna sin tränares utrustning när hon gått ut i spåren för träning och tävling. Men nu har hon egen utrustning till ett värde av 14 000 kronor. Och hon blev självklart glad över att Björnstad valde att skänka sin utrustning till just henne.

– Jag var jättechockad, jätteglad och grät. Jag fattade inte riktigt vad som hade hänt, säger Belinda.

”Alla har inte förutsättningarna”

En av anledningarna till valet att skänka sin utrustning var för att få pengafrågan kring ungdomsidrott på agendan. Till Sportbladet för några veckor sedan sa hon att det inte är en självklarhet att alla får utöva sin idrott.

– Det gör mig både ledsen och upprörd många gånger. Jag vill lyfta den frågan. Vi måste inse att alla inte har förutsättningarna eftersom det är väldigt dyrt med idrott, säger Björnstad.

Publicerad: