Frida Hansdotter nia i snöyran

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Frida Hansdotter hade ett hyfsat utgångsläge inför andra åket i Courchevels storslalom.

Men svenskan lyckades inte knappa in på toppen i den jämna tävlingen och slutade nia.

– Det kändes ändå okej, det är inte lätt nu. Det lägger sig (snö) på brillorna så man ser inte så bra, säger Hansdotter till SVT Sport.

Det var väldigt tätt i toppen efter det första åket i franska Couchevels storslalom under fredagen. De fyra första åkarna låg inom elva hundradelar.

Frida Hansdotter låg på en åttonde plats och var 0,90 efter ledande Victoria Rebensburg.

– Jag skulle stått på mer på slutet och blev lite stillastående men jag är nöjd. Med tanke på förutsättningarna har arrangörerna gjort ett bra jobb, sade Hansdotter till SVT Sport efter åket.

Shiffrin vann

Ett hyfsat utgångsläge inför det andra åket alltså. Men väl där lyckades inte Hansdotter förbättra sin placering i det fransk snöfallet.

– Det kändes ändå okej, det är inte lätt nu. Det lägger sig (snö) på brillorna så man ser inte så bra. Men det blir topp tio, jag är nöjd och det är nåt att bygga vidare på, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Svenskan slutade på nionde plats, 1,36 efter den överlägsna världscupledaren Mikaela Shiffrin. Amerikanskan vann med 0,14 framför Viktoria Rebensburg och tog sin 49:e seger i världscupen.

Shiffrin, som var tillbaka efter att ha tagit en träningspaus i Trysil, vilket innebar att hon missade farttävlingarna i Val Gardena tidigare i veckan.

Sara Hector slutade på 17:e plats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM