F1-boss tror på överraskning 2019

Nya regler kan skapa nytt Brawn GP

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: EDGAR SU / X90125
Petas Mercedes från tronen? Nya regler gör att F1-bossen tror på överraskningar i Formel 1 2019

Nya F1-regler.
Då varnar mästarbossen för överraskningar.
– 2019 kan det komma ett team som upptäckt kryphål som ingen annan har sett, säger Toto Wolff.

I fem säsonger har Mercedes dominerat F1, men till nästa säsong förändras reglerna. Det handlar om ny aerodynamik och mästarteamets chef Toto Wolff är orolig.
Han tror att regeländringen kan förändra styrkeförhållandena mellan teamen och varnar för att ett team som 2018 låg i mitten mycket väl kan leda utvecklingen 2019.
Han tror på en överraskning som 2009 då Ross Brawn köpte Honda för en enda brittisk pund och dök upp med ett team som plötsligt dominerade säsongsinledningen och slutligen vann VM-titeln.
Allt på grund att ett kryphål - som gav en dubbel diffusor.
– Allt är möjligt med de nya reglerna. Det är nästa som 2009 när Brawn upptäckte den dubbla diffusorn. 2019 kan det komma ett team som upptäckt kryphål som ingen annan har sett. Det kan göra skillnaden och därför är vi enormt koncentrerade inför nästa säsong, säger Wolff enligt Motorsport Magazin.

Foto: Ronald Zak / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Toto Wolff är orolig.

Tror på överraskning som Brawn 2009

Därför menar han att Mercedes med förarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas har höjt ribban ytterligare inför den nya säsongen som startar med tester i slutet av februari.
– Om det är Ferrari, som var tvåa i år eller Williams som var tia som hittat något? 2019 kan alla komma med en bil som överträffar vår. Vi respekterar dem alla, vet hur mycket jobb de lägger ner och vi ser dem alla som konkurrenter, fortsätter Wolff.
– Ferrari hade en bra motor i år, Honda har förbättrat sig och utvecklats med Toro Rosso och även Renault försåg Red Bull med en vinnande motor under slutet av den gångna säsongen. Motorernas prestanda jämnar ut sig. Vi har lett fältet i flera år och för att behålla det övertaget måste vi pressa oss hårt och sätta väldigt höga mål.

Det blir väldigt spännande att se om och hur långt vi faller tillbaka.

F1-bloggen med det senaste snacket - föraren som straffats mest och presentationer till 2019

Foto: Andre Penner / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Jenson Button i Brawn.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Toto Wolff

Mercedes