UFC

Rånutsatte MMA-stjärnan förnekar arresteringsryktena

avDaniel Sörensen

Den brasilianska MMA-fajtern Polyana Viana blev utsatt för ett rånförsök i helgen – men lyckades avväpna rånaren och hålla honom till polisen kom.

Nu dementerar hon uppgifterna om att hon skulle vara efterlyst på grund av övervåld.

– Jag har inte fått någon arresteringsorder, säger hon.

Hon stod och väntade på en taxibil utanför den egna lägenheten i Rio de Janeiro när en man kom fram och frågade henne vad klockan var.

Sedan hotade han henne med en pistol – som senare visade sig vara gjord av kartong – och krävde hennes klocka och mobiltelefon.

Det var ett misstag. Rånaren visste nämligen inte att offret var den brasilianska MMA-stjärnan Polyana Viana, 26.

– Han satt verkligen nära mig. Så jag tänkte, ”om det är en pistol så kommer han inte hinna med att dra fram den”. Så jag ställde mig upp. Jag slog till honom två gånger och gav honom en spark. Han föll omkull och jag kunde hålla fast honom i ett grepp. Jag satte tillbaka honom på samma ställe som innan och sa att ”nu väntar vi på polisen”, berättade hon för sajten MMA Junkie.

”Jag har fokus på annat håll”

Rånaren fick uppsöka sjukhus innan polisen tog hand om honom. I brasiliansk press började ett rykte florera om att han var så illa tillknycklad att åklagare har krävt att hon grips av polisen på grund av att hon använt övervåld i rånsituationen.

Instagram dementerar Viana att hon är efterlyst.

– Jag avslutade just dagens träning. Många frågar mig om de ”dåliga nyheterna” som publicerades på en webbsida. Det påstås att jag fått en arresteringsorder. Jag har inte fått någonting. Jag agerade och försvarade mig själv inom lagens ramar, skriver hon.

– Jag har inte fått någon arresteringsorder. Jag har fokus på annat håll, senare hoppas jag kunna ge er goda nyheter om min nästa fajt, fortsätter hon.

De goda nyheterna som Viana pratade om är att hon fått besked om en ny fajt, mot amerikanskan Hannah Cifers. Fajten äger rum 2 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC

MMA