Anna Swenn-Larsson hotar Mikaela Shiffrin

avMalin Wahlberg

Frida Hansdotter har legat däckad i magsjuka. 

Men efter första åket har hon chans på pallen i Flachau. 

Det är dock Anna Swenn-Larsson som har det absolut bästa läget. 

Foto: Giovanni Auletta / TT NYHETSBYRÅN

Det har strulat för Frida Hansdotter den senaste tiden. I Semmering och Oslo körde hon ur och i Zagreb missade hon pallen och slutade fyra efter ett svagt första åk. 

– På inåkningen tyckte jag att jag åkte bra men grenslade, for upp i luften och slog i höften. Jag hade ganska ont, men det är ingen fara alls, det är bara en riktig lårkaka. Men jag ville ta mig ner och åkte och höll i lite. Det var inte ett bra åk, sa svenskan då.

Nära Shiffrin

Sedan fortsatte problemen. Hansdotter har varit däckad i magsjuka i helgen, men kom ändå till start i favorittävlingen i Flachau. Svenskan ligger femma efter det första åket och har bara 23 hundradelar upp till pallen.

Det ser dock ännu bättre ut för Anna Swenn-Larsson som ligger tvåa efter ett jätteåk i första. Swenn-Larsson, som inte har varit på pallen den här säsongen, är bara 27 hundradelar efter ledaren Mikaela Shiffrin.

Sju svenskor vidare

Utöver Anna Swenn-Larsson och Hansdotter tog sig ytterligare fem svenskor vidare till andra åket. Men de är en bit efter.

Emelie Wikström var nästa fyra sekunder efter på en 19:e plats. Sedan följer Ylva Stålnacke (22), Charlotta Säfvenberg (24), Magdalena Fjällström (25) och Sara Hector (30). 

ARTIKELN HANDLAR OM