”Mamma är rädd att jag blir en grönsak”

SPORTBLADET

Mikaela Laurén inte rädd trots knocken på väninnan Frida Wallberg

Väninnan Frida Wallberg har kämpat för sitt liv efter att ha knockats.

Men Mikaela Laurén, 37, har ingen rädsla att drabbas av samma sak.

– Min mamma är rädd att jag ska bli en grönsak. Sånt kan hända, men jag är redo att ta risken, säger Laurén till Sportbladet.

Foto: Frida Wallberg och Mikaela Laurén.

Mikaela Lauréns mamma Kerstin, som är läkare och psykiatriker, avrådde sin dotter att börja med proffsboxning efter att karriären som elitsimmare lagts ned.

– Hon har aldrig gillat att jag håller på med boxning, men sedan har hon blivit insatt i sporten och sett att det går bra för mig. Hon vet att jag älskar boxning, har accepterat det och stöttar mig, säger Mikaela.

”Hon var jättenervös”

Natten till lördag boxades Mikaela Laurén en match i Spanien, bara nån timme efter att Frida Wallberg förts akut till sjukhus. Hemma i Sverige, utan möjlighet att kunna följa matchen på tv, gick mamma Kerstin runt och oroade sig.

– Hon var jättenervös. Min match gick halv tre på natten och hon hade inte hört nånting. Hon var jätteorolig att något hade hänt mig liknande det Frida råkade ut för.

– När nåt sånt här händer spelar det ingen roll om man är läkare. Är man mamma är man mamma och vill sitt barns bästa. Det finns väl ingen mamma som tycker att det är speciellt roligt att ens dotter kliver in i en proffsring och försöker knocka varandra.

”Bästa jag har gjort”

Vad säger hon nu?

– Att jag ska tänka mig för om det är värt det. Men för mig är det värt det. Jag älskar sporten och är en riktig krigare. Boxning är en tuff sport, det vet alla. Sånt här kan hända, men jag är redo att ta risken. Varje gång jag kliver upp i ringen vet jag att risken finns. Men jag har aldrig ångrat att jag satsade på proffsboxning, det är det bästa jag har gjort i mitt liv.

Din mamma är rädd att du ska bli en grönsak. Är du det?

– Aldrig! När man börjar bli osäker och känner den känslan, då är det dags att sluta. Man kan inte gå upp i en ring och vara osäker.

Titelfajt väntar

Mikaela Laurén vann fredagsnattens möte med rumänskan Floarea Lihet, 35. Nu väntar en titelfajt i mellanvikt om WBO- och WBF-bältet mot tyskan Christina Hammer, 22, i Dresden den 13 juli. Hammer har vunnit samtliga 14 proffsmatcher, varav sju på knockout.

– Nu ska jag själv gå upp och köra en av mina tuffaste matcher nånsin, mot en obesegrad tjej som är en viktklass större och har vunnit hälften av sina matcher på knockout. Men det gäller att träna extra hårt så att jag inte blir så trött att jag slarvar och tappar garden, säger Laurén som är lättad över att Frida Wallbergs tillstånd är stabilt.

– Det känns otroligt skönt att det gick bra med Frida. Nånstans kände jag att det skulle ordna sig, hon är en riktig kämpe. Det fanns inget annat än att hon skulle klara det.

Som avslutning skickar Laurén en hälsning till Frida Wallberg via Sportbladet:

– Jag är jätteglad att du mår bra igen. Om nån ska klara sig ut det här så är det du!

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning