Motorsport

Formel 1-profilen erkänner: ”Vi har problem med bilen”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Måste hitta två tiondelar till helgens tävling i Indien

Massa erkänner Ferraris bilproblem
Massa erkänner Ferraris bilproblem

Ferrari har problem.

Det erkänner Felipe Massa.

– De nya delarna har inte fungerat på som vi hade hoppats, säger han.

Det återstår bara fyra lopp av årets F1-säsong och Fernando Alonso har tappat ledningen i mästerskapet. Nu har Ferarriföraren sex poäng upp till Red Bulls Sebastian Vettel som leder.

Till helgens lopp i Indien har stallchefen Stefano Domenicali sagt att man behöver hitta ungefär två tiondelar per varv för att kunna konkurera med Red Bull.

Men det kan bli svårt.

Ferrari har haft stora problem med den egna vindtunneln som levererat fel data och har den senaste tiden hyrt in sig i Toyotas gamla fabrik i Tyskland. Den egna vindtunneln måste renoveras innan den blir tillförlitlig igen.

– Vi arbetar inom många områden för att driva på utvecklingen av bilen, säger Felipe Massa till Totalrace.

– Men vi har haft problem med nya de nya delar som vi har haft med oss till de senaste loppen. På banan har de inte alls fungerat så som vi hade hoppats.

Tester i Spanien

I veckan genomförde junioren Davide Rigon tester på en raksträcka i Spanien för att kontrollera den data man fått av vindtunneln och Ferraris chefsdesigner Nikolas Tombazis meddelar att stallet kommer med nyheter till samtliga av de återstående loppen, men om resultaten syns redan till helgens tävling i Indien återstår att se.

Enligt stallchefen Stefano Domenicali är det i alla fall inte tillåtet att använda problemen i vindtunneln som en ursäkt.

– Det är en del av utvecklingsprocessen som vi måste ta oss igenom för att göra stallet bättre. Jag är absolut ingen ursäkt vi kan använda oss av i kampen om titeln, säger han.

– Vi måste se till att Fernando Alonso har den bästa tänkbara bilen under den återstående delen av säsongen.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1