Lewis: ”Den bästa känslan någonsin”

avMattias Wikdahl, Stefan Persson

Baltimore-veteranen fick sitt drömslut på karriären

1 av 30
Sin andra titel ”Bästa känslan någonsin”, beskrev Ray Lewis den senaste Super Bowl-segern som. Foto: AFP, Getty, AP

Han sa att det här skulle bli hans sista säsong.

Det propellerade Baltimore Ravens ända till Super Bowl.

– Det här är den bästa känslan någonsin, säger Ray Lewis.

Ray Lewis är en tvättäkta legendar. I 17 år har han terroriserat motståndarna med sitt Baltimore Ravens. Han var lagets själ och hjärta. I natt gjorde han sin sista match i karriären och han avslutade som en mästare.

– Det är så här man gör det. Det finns inget annat sätt att avsluta en karriär, säger Lewis.

Han gjorde inte sin bästa match i karriären men han lyckades med ett viktigt försvarsspel i slutet av den dramatiska matchen, som Baltimore vann med 34–31.

– Hur ska man annars avsluta en Super Bowl? Vi avslutade det. Vi höll San Francisco 49ers från mållinjen. Det är mästerskapsfootball, säger Lewis.

”Barnen kommer inte gilla att jag är hemma hela tiden”

Lewis och Baltimore lär fira hela natten och när Lewis vaknar efter en, får man anta, lång natts sömn så är han footballpensionär.

– Allting handlar om mina barn. Nu får pappa komma hem. Jag får jaga dem. De kommer inte att gilla att jag är hemma hela tiden men det här är den bästa känslan någonsin.

Titeln bäste försvarsspelare två gånger

Ray Lewis vann Super Bowl för tolv år sedan också. Två gånger har han blivit vald till NFL:s bästa försvarsspelare och 13 gånger har han blivit vald till Pro Bowl, dit ligans bästa spelare bjuds in.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL