Talangen sparkas av laget efter nya brottsmisstankar

avDaniel Sörensen

San Francisco 49ers sparkar sin talangfulle linebacker Reuben Foster.

Detta står klart efter att 24-åringen gripits på grund av våld i nära relation.

Han greps inför en match på spelarhotellet i Tampa, Florida.

Polisen i Hillsborough County i Tampa meddelade sent under natten mot söndag (amerikansk tid) att de hade gripit den amerikanske fotbollsstjärnan Reuben Foster, hemmahörande i San Francisco 49ers, på Grand Hyatt Hotel.

Hans lag ska under söndagen spela mot Tampa Bay Buccaneers.

Foster greps misstänkt för våld i nära relation efter att han setts bråka med en 28-årig kvinna som han har haft en relation med under de senaste tre åren.

ESPN skriver att kvinnan själv ska ha sagt till polisen att Foster slagit hennes telefon ur hennes hand, knuffat henne i bröstet samt slagit henne på ena kinden.

”Tar allvarligt på det”

Det är inte första gången som 24-åringen hamnat i blåsväder efter att han draftats av Kaliforniengänget 2017 – men denna gång har styrelsen fått nog och sparkat honom.

I januari i år greps han för narkotikainnehav, och i februari greps han i sitt hem – även då handlade det om våld i nära relation, olaga hot samt vapeninnehav.

– Vi kan lova er att om en av våra spelare slår sin flickvän eller en annan person så kommer inte han att spela i vårt lag. Jag tar allvarligt på det, och det gör våra ägare också. Reuben är kvar i vårt lag nu, vi avvaktar och ser vad som händer, sa tränaren Kyle Shanahan i april.

Åtalet lades senare ned mot Foster, men Shanahan sa att spelaren skulle vara tvungen att förtjäna sin plats för att få vara kvar.

Sitter kvar i häktet

Reuben Foster missade de två första matcherna denna säsong på grund av att han brutit mot ligans regler och brukat otillåtna preparat. Han har även missat matcher under säsongen på grund av diverse skador.

Enligt ESPN:s medarbetare och NFL-expert Adam Schefter har klubben under dagen meddelat att Fosters dagar i 49ers är räknade.

Samtidigt som laget förbereder sig för dagens match sitter han kvar i häktet.

Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM