Svenske talangen hyllas för sin gest

Superstjärnans mamma: ”Enastående”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer, 19, valde att skänka sina prispengar från Swedish Open till välgörande ändamål.

Nu hyllas den svenske talangen för gesten.

”En enastående ung man”, skriver superstjärnan Andy Murrays mamma, Judy, på Twitter.

Mikael Ymer fick ett ”wild card” till Swedish Open i Båstad förra veckan.

Han tackade för förtroendet genom att besegra Denis Istomin i den första omgången, vilket var 19-åringens femte seger på ATP-touren.

I den andra omgången stod Ymer för ännu en fin insats, men Fabio Fognini – som till slut vann hela turneringen – blev för svår och vann med 2-1 i set.

Skänkte 85 000 kronor

Ymer fick 8 500 euro (cirka 85 000 kronor) i prispengar. En summa han valde att oavkortat skänka till välgörande ändamål – närmare bestämt ett projekt i Etiopien, där Ymer själv har sina rötter.

”Tennis betyder allt för mig och ord kan inte beskriva hur mycket det påverkat mitt liv på ett positivt sätt. Jag vill att andra ska få möjligheten att uppleva samma glädje, få samma livserfarenhet och förälska sig i sporten på samma sätt jag gjort. Jag har valt att skänka alla mina prispengar från Båstads ATP-turnering till ett ändamål som betyder väldigt mycket för mig, där min familj och jag kommer att hjälpa utsatta barn i Etiopien. Vi vill bygga en tennisbana och ge barnen möjligheter att njuta av och utöva sporten”, skrev Ymer på Instagram.

Hyllas av Judy Murray

Han uppmanade även sina följare att skänka pengar.

Nu hyllas svensken för sitt initiativ.

Flera internationella tennissajter, däribland tennis-tourtalk, har uppmärksammat gesten och på fredagen kom superstjärnan Andy Murrays mamma, Judy, med en hyllning på Twitter.

”En enastående ung man, Mikael Ymer”, skriver hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM