Mattias Hargin tvingas till operation

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

ÅRE. Mattias Hargin har kört stora delar av säsongen skada. 

Efter världscupavslutningen i Åre väntar operation och utvärdering. 

– Det har inte varit så bra flyt på slutet och det finns lite olika anledningar till det, säger han. 

Den har säsongen har inte blivit vad Mattias Hargin hoppats. Efter en superstart i Levi med en tredjeplats har det blivit flera tävlingar utanför topp tio. 

På sin blogg avslöjade Hargin tidigare i veckan att han under längre tid störts av en skada. Vilken det är vill han inte berätta. 

”Inget allvarligt men något som stört mig rätt mycket till och från, och stunder fått mig ur balans mentalt, typ känslan att jag inte är hel som jag är van med och rädd att det ska bli värre, svårt att förklara, men jag har valt att bara köra på för att ta tag i det efter säsongen, framför allt pga OS.”, skriver han.

”Måste sitta ner och utvärdera”

Efter att ha besökt läkare kunde han ändå slutföra säsongen.

”Jag fick fortsatt klartecken att gnugga vidare. Så efter det valde jag gå tillbaka till grundplanen, köra på och sedan lägga mig på operationsbordet när säsongen väl är klar efter Åre.”, skriver Hargin som också ska utvärdera varför det inte har gått som han har velat.

– Ja, man kanske måste sitta ner och utvärdera och se ifall det är något man kan göra annorlunda för att försöka förnya och få en kick åt rätt håll så jag kommer självklart försöka tänka och fundera lite, säger han. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM