Djurgården utbuat efter ny förlust

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Marcus Olsson tvåmålsskytt

Det fanns återigen hopp i ögonen hos Djurgårdsfansen efter lagets islossning borta mot Brommapojkarna i helgen.

Det tog tre minuter för Halmstads Marcus Olsson att släcka det.

Olssons två mål innebar 2-0 mot Dif som buades ut av hemmapubliken efter matchen.

– Väldigt skönt. Vi behövde de här poängen för att komma ifrån lagen under oss, säger matchhjälten Olsson till PPV.

Foto: Bildbyrån

I den 57:e minuten slog Emil Salomonsson ett långt inlägg som Martin Olsson lyckades krångla in vid den bortre stolpen. Tre minuter senare var det dags för anfallaren igen.

Olsson tog emot en djupledsboll på vänsterkanten, höll undan sin försvarare och bombade in slutresultatet 2-0 bakom Pa Dembo Touray.

– Jag såg att det fanns ett stort utrymme mellan deras mittbackar och löpte emellan dem. Det var väldigt skönt. Vi behövde de här poängen för att komma ifrån lagen under oss, säger Olsson.

”Vi fick panik”

Halmstad har nu nio poäng ner till Hammarby på kvalplats och ser ut att ha kontraktet säkrat med sex matcher kvar.

– Nu ska vi bara fortsätta spela som vi gör för tillfället och inte slappna av för mycket, säger Olsson.

Förlusten var riktigt tung för Djurgården som ändå spelade hyfsat, framförallt i första halvlek. Men stockholmarna har fortsatt hopplöst svårt att komma till målchanser. Lagets slutforcering innebar istället fler chanser för Halmstad att öka på än för de blårandiga att närma sig.

– Vi fick panik efter baklängesmålet igen, vi försöker ta det lugnt men vi vill så mycket att vi blir stressade, säger lagkaptenen Markus Johannesson till TT.

Buades ut av hemmapubliken

Djurgården är fortsatt fast förankrat i botten och buades ut av hemmapubliken efter matchen. En tung uppladdning för laget inför måndagens derby mot ärkerivalen AIK.

– Varenda match är perfekt att vända trenden för oss, det har vi sagt hela året. Jag vet inte hur man ska förklara det här, mer än att vi inte bara kan lägga oss ner och dö. Vi har saken i egna händer, och vi ska klara detta, säger Johannesson.