Sportbladet

"A-Rod" erkänner dopning

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

”Jag var ung och dum”

Alex Rodriguez.
Alex Rodriguez.

Nu erkänner baseboll-stjärnan Alex Rodriguez att han dopat sig.

I en intervju med ESPN berättar han att han använde steroider i tre år.

– Jag tog förbjudna preparat. Jag är väldigt ledsen för det och ångrar mig djupt, säger "A-rod".

För två dagar sedan avslöjade tidningen Sports Illustrated att Alex Rodriguez tillhörde de 104 spelarna som testade positivt för förbjudna preparat under 2003 då Major League Baseball genomförde tester för att se om regelbundna och slumpartade tester var nödvändiga inom sporten. Det var under sina tre år i Texas Rangers som Alex Rodriguez använde anabola steroider.

– När jag kom till Texas 2001 kände jag en enorm press, jag var tvungen att prestera och göra det på hög nivå varje dag. På den tiden var det en annan kultur. Det var väldigt avslappnat, jag var ung. Jag var ung, jag var dum, jag var naiv. Jag ville bevisa för alla att jag var värd att bli en av de bästa spelarna genom tiderna, säger han i en tårfylld intervju med ESPN.

Ren i New York

Enligt källor så använde han sig av preparaten Testosteron och Primobolan. Rodriguez själv säger att han inte vet exakt vilka preparat han använde sig av.

– Jag är ledsen för mina år i Texas. jag ber om ursäkt till Texas supportrar, säger han.

2003 fanns det inget straff för dopning inom den amerikanska proffsbasebollen. Sedan 2004 spelar Rodriguez för New York Yankees och är en av sportens allra största stjärnor.

– Alla mina år i New York har jag varit ren. Ju ärligare vi kan vara, ju fortfare kan vi få basebollen tillbaka där den bör vara, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert: