Nära plats i Formel 2

Av: Christoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Rosenqvist, 17, vann två Formel Renault-mästerskap - på en helg. Nu är en plats i Formel 2 nära.

– Det är det hetaste alternativet just nu, säger Rosenqvist till Sportbladet.

Felix Rosenqvist.
Foto: www.felixracing.se
Felix Rosenqvist.

Formel Renault North European Zone (NEZ) och Formel Renault Sverige avgjordes på Ring Knutstorp i helgen. Felix Rosenqvist vann två lopp av fyra möjliga och två mästerskap av två möjliga.

– Det var riktigt skönt. Förväntningarna inför säsongen var inte skyhöga i och med att det var ett nytt team. Så det är extremt bra gjort av alla, säger Rosenqvist.

Dominerat hela säsongen

Felix Rosenqvist och stallkamraten Daniel Roos har dominerat Formel Renault NEZ, som körs i Sverige, Finland och Estland, hela säsongen. När säsongen avgjordes vann Rosenqvist två lopp och Roos två.

– Det var ett väldigt bra slut på säsongen. Som helhet har det varit en helt otrolig säsong.

– För de som kollar på har det säkert varit lite tråkigt att vi varit så överlägsna, men det kan vi inte göra så mycket åt.

Rosenqvist, som tidigare kört Formula Asia 2.0, siktar nu på att ta ett kliv uppåt i karriären. Formel 2 eller Formel 3 är de främsta alternativen.

– Jag vill helst köra Formel 3 eftersom det är mest utvecklande. Formel 2 är snabbare men skulle inte ge lika mycket. Men det är lockande eftersom vinnaren får ett F1-test.

Helt klart är att du kommer att gå vidare i karriären i alla fall?

– Egentligen måste jag det. Jag har kört tre säsonger i Formel Renault och det är nog max. Steget ekonomiskt är väldigt stort så därför har vi väntat men jag är väldigt ung så det är inga problem.

Vilket är det hetaste alternativet just nu?

– Det är Formel 2. Vi kommer att försöka tävla med Formula Palmer Audi som är en underserie till Formel 2 på Snetterton i England för att se upplägget och lära känna mekanikerna.

Tre andra svenskar som körde i helgen

Daniel Roos, Formel Renault NEZ

Felix Rosenqvists stallkamrat Daniel Roos satte snabbaste varv i samtliga race men slutade tvåa i det nordeuropeiska mästerskapet, nio poäng efter Rosenqvist.

Per Bengtsson, Super Twin

Dragracing-föraren tog sitt tredje EM-guld när årets sista deltävling kördes i England. Bengtsson tog andraplatsen i tävlingen och säkrade därmed guldet.

Timmy Hansen, Formel BMW

Hansen kvalade bra på Monzabanan och startade på andra plats i första loppet och fjärde ruta i lopp två. Sedan gick det inte lika bra. Hansen slutade på åttonde respektive sjunde plats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN