Poäng senast – nu pratar Räikkönen om nya segrar

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Han tog Ferraris första poäng i Bahrain.

Nu pratar Kimi Räikkönen om segrar.

– Vi måste börja vinna igen, allra senast i mitten av säsongen, säger finländaren.

Foto: AP
Kimi laddar upp med att titta på hockey.

Ferrari har inlett säsongen uselt, men Kimi Räikkönens poäng i Bahrain har givit nytt hopp.

– Jag är inte direkt överlycklig över sjätteplatsen, men sett till omständigheterna är jag glad över tre poäng, säger han enligt motorsporttotal.

– Det var både mina och teamets första poäng, men när man ser att VM-ledaren redan har tre segrar är det för lite. Men det är bättre än ingenting och vi tog båda bilarna i mål. Det är ett framsteg.

Ska titta på hockey

Till Barcelona kommer teamet med en helt omarbetad version av årets bil, F60, den har en förändrad aerodynamik och en dubbeldiffusor.

– Vi kan bara hoppas att vi tar ett större steg framåt än de andra och förbättrar vi oss med tre tiondelar så är vi bättre än plats sex, säger världsmästaren från 2007.

– Men innan vi ens funderar över titeln måste vi se hur det ser ut i Barcelona. Situationen är väldigt svår eftersom en förare redan vunnit tre av fyra lopp. NU måste vi upp på pallen snarast möjligt och vi måste börja vinna igen, allra senast i mitten av säsongen

Nästa lopp körs den 10 maj, och tills dess ska han ägna sig åt ishockey. VM avgörs i närheten av Kimi Räikkönens hemort i Schweiz och han är en given gäst i publiken.

– Jag ska åka dit så ofta jag kan, säger han.

– Jag känner en del spelare och vill så gärna se dem spela.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1