Poker–VM kanske flyttar från Rio till Caesars – bra för mig

SPORTBLADET

Hoppet om en svensk seger lever

WSOP 2009 är över för min del. Jag var riktigt laddad under Main Event men där hände en del sjuka saker och jag åkte tråkigt nog ut i slutet av den första dagen. Men det är första gången jag inte blivit riktigt besviken när jag åkt ut ur VM.

Till nästa år kommer jag nog vara kortare tid i Las Vegas under WSOP, jag kommer nog satsa på att åka över runt Main Event som man definitivt inte vill missa.

Eventuellt kommer jag nu att stanna kvar i Vegas och spela WPT-turneringen som går på Bellagio om cirka en vecka. Efter det blir det hemresa och ett par pokerfria veckor i Sverige.

WSOP:s sista dag 1 (4 av 4) blev onekligen lite kaosartad.

Vare sig dag 1 och dag 2 fick ihop särskilt många spelare, mycket beroende på att folk inte ville spela på nationaldagen den 4 juli. Så dag 3 fick lite fler spelare, runt 1 700, men dag 4 blev det kaos. Redan kvällen innan nåddes cappen på 3 000.

1 000 spelare – däribland Patrick Antonius, tidigare världsmästaren Huck Seed, flerfaldiga turneringsmiljonären T J Cloutier precis som min pappa – fick därför inte vara med.

De skulle ha haft 4 juli i åtanke och informerat tydligare om detta så att de som trots allt ville spela kunde gjort om sin planering.

Kall på Rio

Det ryktas om att WSOP ska flytta från hotell Rio till hotell Caesars till nästa år. Jag blir glad om den flytten sker, jag står inte ut med Rio. Förmodligen är det för att jag alltid känner mig kall när jag spelar där, men det är orsak nog för mig att hellre spela Cassars.

För mig blir det lugnt några dagar nu innan WPT. Jag ska se till att spela en eller ett par rundor golf. Det finns en otroligt fin golfbana här på Wynn där jag bor nu och vårt rum ligger precis vid golfbanan, så utsikten vi har mot 18:e hålet har gjort mig väldigt spelsugen.

Det är många svenskar som gjort det bra efter dag 1, så chansen för en svensk vinnare i årets WSOP lever fortfarande. Det är en lång väg kvar att vandra men har man chips har man chansen.

För er som inte tagit er till Vegas i sommar finns trots allt chansen att tjäna en hacka. På mitt Pokerstars spelas gratisturneringar varje kväll med 1 000 dollar i potten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker