På väg mot F1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bruno Senna hoppas på plats redan under säsongen

Foto: AP

Han tackade nej till DTM.

Men Bruno Senna kan vara på väg till Formel 1.

Inför veckans lopp i Bahrain är det en ung brasilianare som står för det mesta snacket – Bruno Senna. Systerson till Ayrton Senna och fjolårets tvåa i GP2.

Han tackade nyligen nej till att köra för Mercedes i DTM eftersom han vill koncentrera sig på att få en styrning i F1.

– Bernie Ecclestone har sagt till mig att jag inte ska binda mig någonstans eftersom det kanske kan finnas en öppning i F1 redan i år, säger GP2-tvåan från förra säsongen till motorsportmagazin.

Testade för Honda i höstas

Bruno Senna testade för Honda i höstas och hade då tider som var jämförbara med Jenson Button, årets VM-ledare, men den förarplats han hoppats på tog Rubens Barrichello hos Brawn.

Nu skriver Sport Bild att Force India, vars teamchef redan anmält intresse, är sugna på att ersätta Giancarlo Fisichella redan under säsongen och Motorsporttotal skriver precis som flera andra tyska medier att Renault vill kontraktera Senna den yngre.

Nelson Piquet Jr har inlett säsongen hos Renault riktigt svagt, han ligger under med 0-4 i poäng jämfört med teamkollega Fernando Alonso men i kvalet har han varit ungefär en halv sekund långsammare och det är en evighet sett till hur jämnt det är i år.

Pratas om tidsfrist

Han har aldrig överlevt den första kvalomgången, Q1, och i Kina snurrade han så mycket att han fick kritik av sin teamchef Flavio Briatore.

Nu snackas det om att han har fått en tidsfrist, till Monacos GP den 24 maj.

Om ingen förbättring sker är det dags för ett byte.

Antingen får testföraren Romain Grosjean eller Bernie Ecclestones favorit Bruno Senna chansen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1