Norske Karsten Warholm vann VM-guld på 400 meter häck

Norske Karsten Warholm, 23, försvarade sitt VM-guld på 400 meter häck.

Efteråt ville han mest prata om Daniel Ståhl och en märklig utmaning.

– Jag frågade honom om vi skulle slåss, säger han till SVT.

Tiden 47,42 var inte märkvärdig, men Karsten Warholm vann ändå sitt andra raka VM-guld på 400 meter häck. I guldintervjun med SVT strålar han.

– Det är en sjuk känsla. Du borde pröva den om du får chansen, säger han.

”Skulle aldrig kunna springa igen”

Resten av intervjun handlar om en annan nybliven världsmästare.

I helgen passerade Warholm ett finskt kamerateam som intervjuade Daniel Ståhl. Norrmannen klappade den dubbelt så tunga diskuskastaren på axeln och frågade leende om han ville slåss.

Den skämtsamma kommentaren gick inte obemärkt förbi.

– Efter det fick jag massa meddelanden på telefonen från svenskar som sa att jag var fräck. Att om Daniel hade bankat till mig så skulle jag aldrig kunna springa igen. De hade helt rätt, säger Warholm till SVT.

”En fantastisk man”

Deras insatser i VM-finalerna liknade varandra. Varken Ståhl eller Warholm var i närheten av sina personbästan, men båda skandinaverna höll för favorittrycket.

– Han är en fantastisk man. Att han klarar pressen... jag har stor respekt för honom. Grattis till guldet Sverige, säger Warholm till SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.