Leo Borg, 16, klar för Wimbledon

Legendarens hälsning till sonen: Kommer bli en otrolig upplevelse

Björn Borg tog sin femte titel i Wimbledon för snart 40 år sedan.

Nu ska hans 16-årige son göra sin debut.

Leo Borg har fått ett wildcard till kvalet till juniorturneringen, skriver Expressen.

– Leo är väldigt tacksam. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg till Sportbladet.

Vad gjorde du när du var 16?

Om du satt på ett överlägset JSM-guld från 16-årsklassen och blev spelklar till Wimbledon-kvalet heter du förmodligen Leo Borg.

Enligt uppgifter till Expressen kommer han få ett wildcard till kvalet till juniorturneringen som börjar nästa vecka.

Lottningen på juniorsidan äger rum fjärde juli.

”En otrolig upplevelse”

För 39 år sedan – närmare bestämt 1980 – vann pappa Björn Borg sin femte Wimbledon när han besegrade John McEnroe.

Nu gläds han åt sonens möjlighet.

– Leo är väldigt tacksam över att få ett wildcard till kvalet i junior-Wimbledon. Det kommer bli en otrolig upplevelse och en nyttig erfarenhet för framtiden, säger Björn Borg.

– Han har ett bra team omkring sig och stöttning från sina föräldrar. Leo kommer få jättekul!

Under Stockholm Open i höstas avslöjade den femfaldige mästaren att sonen ska gå ut nian och sedan ta nästa steg i tennissatsningen.

– Leo kommer gå ut nian, sedan satsa vidare på tennisen. Man måste ut och resa och spela i Europa och världen. Han har ett lag på Kungliga som han trivs jättebra med och sedan behöver han stöttning från mig och Patricia. Ingenting kommer gratis och det är rätt dyrt att ligga ute i världen och spela. Men du måste ut i världen för att utvecklas, sa han då.

”Enormt för tennisen – i hela världen”

Tidigare världsettan Mats Wilander har hyllat Leo Borg – och hoppas att 16-åringen följer i sin pappas fotspår.

– Han är väldigt talangfull och jordnära. Det är kanske lätt att vara det om man har en pappa som Björn Borg, men det kommer självklart vara ett stort tryck på honom utifrån, sa Wilander till Sportbladet våren 2018.

– Vi har haft barn som gått i sina föräldrars fotspår och blivit världsstjärnor i golf och ishockey. Varför skulle vi inte kunna ha det också? Det skulle vara enormt för tennisen inte bara i Sverige utan i hela världen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.