Förre F1-bossen Bernie Ecclestone hyllar Vladimir Putin

Publicerad:
Uppdaterad:
Vladimir Putin och Bernie Ecclestone.
Foto: Clive Mason / Getty Images Europe
Vladimir Putin och Bernie Ecclestone.

SPORTBLADET

Han föredrar en diktatur, skulle offra sitt liv för Vladimir Putin och funderar på att skjuta sina motståndare.

Som 88-åring skapar den förre F1-bossen Bernie Ecclestone fortfarande stora rubriker.

Britten byggde upp F1 till vad sporten är i dag, när han ägde rättigheterna till sporten blev den världsomspännande och fick ett helt annat marknadsvärde.

Han byggde upp ett imperium som han styrde med järnhand till dess att Liberty Media köpte rättigheterna 2016 och avsatte honom som VD i januari 2017.

Numera dyker han upp på ett par F1-lopp om året och inför Storbritanniens GP på Silverstone har han gjort en intervju med ansedda ”The Times” och återigen levererar han rubriker och omdiskuterade åsikter.
– Om jag hade haft tre månader kvar att leva hade jag köpt mig ett vapen och skjutit ett par personer som inte borde finnas mer, säger Ecclestone.
Han utvecklar inte svaret, och förklarar inte heller för journalisten Matthew Syed vem eller vilka personer han menar.
– Det ändrar sig hela tiden, det kan vara alla möjliga människor, säger Ecclestone som hävdar att han skulle göra världen till en bättre plats om han fullföljde sin plan.

Ecclestone en vän av både Trump och Putin

Han är också tydlig med att han är mycket förtjust i så väl USA:s president Donald Trump som Rysslands president Vladimir Putin, en man som han ofta träffat i samband med Rysslands GP-lopp i Sotji.
– Om någon hade haft ett maskingevär för att skjuta Putin skulle jag kasta mig i skottlinjen. Han är en riktigt bra man som aldrig har gjort någonting som inte varit för människornas bästa, hävdar Ecclestone.
Reporten frågar då om det även beträffar invasionen av Krim?
– Han ville återförena Ryssland, förklarar Ecclestone.
– Jag hade gärna sett honom som Europas ledare. Vi har ingen som tar den rollen nu och sämre kan det inte bli. Han säger alltid vad som ska göras.
Att Bernie Ecclestone är en vän av diktaturer är ingen nyhet, för tio år sedan påpekade han bland annat att Adolf Hitler fick saker gjorda med sitt ledarskap och han är öppen med att han själv inte är någon vän av demokrati.
– Du behöver en diktator. Som diktator säger du ”Så ska jag göra” i en demokrati blir allt urvattnat, hävdar Bernie Ecclestone.

Britten som har fyllt 88 år har inte längre någon funktion inom Formel 1.

F1-bloggen med nyheten om att Silverstone blir kvar i F1-kalendern

Foto: Charles Coates / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE