Meijer om superhoppet: ”Bara att tacka och ta emot”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Andra tävlingen för säsongen.

Då slog svenska stavhopparen Michaela Meijer till med ett superhopp.

4,72 är nytt personbästa utomhus för 26-åringen – och världsårsbästa.

– Jag hade hoppats på höga höjder så det är bara att tacka och ta emot, säger Meijer till Sportbladet.

När svenska stavhoppstouren inleddes med en tävling i Mölndal under lördagen så hade Michaela Meijer, 26, prickat formen.

Den svenska landslagshopparen slog till med att hoppa över 4,72 meter. En notering som är nytt personbästa utomhus (hon har tidigare hoppat 4,75 inomhus).

Dessutom var hoppet ett nytt världsårsbästa.

– Precis. Bonus på köpet, haha. Sen är det ju inte så många som hoppat än så det är ju inte världens prestation, men jag tar det, säger Meijer med ett skratt när Sportbladet ringer upp efter tävlingen.

”Inte behövt stressa”

I och med coronapandemin som lamslagit världen under våren så har väntan på utomhussäsongen varit längre än någonsin.

– Denna säsongen blir ju lite som den blir. Allt ser annorlunda ut och tävlingar blir inställda hit och dit. Men har haft tur och hallen har varit öppen. Jag har fått en lite längre träningssäsong och kunna nöta lite mer på hopptekniken. Jag har nog gynnats i slutändan av det ändå. Att inte behöva stressa till tävlingsstart.

Har väntan på tävlingsstart varit frustrerande ändå trots allt?

– Det klart. Man är alltid sugen att börja tävla och att få tävla. Men det känns ändå som vi gjort det bästa av situationen.

”Höjt lägstanivån”

Dagens resultat är om inte annat en indikator på att förberedelserna varit goda och formen är på topp för den 26-åriga stavhopparen.

– Ja, det känns stabilt på höjder som inte kändes stabila förut. Jag har höjt lägstanivån lite grann. Vilket bådar gott.

När mästerskap är inställda och framtiden är oklar så är den svenska stavhoppstouren det som gäller för tillfället för Meijer och de andra i stavhoppseliten.

Nästa helg, på hemmaplan i Göteborg, är det tävlingsdags igen.

– Där gillar jag att hoppa också. Kanske kan pusha mig ännu högre då, säger Meijer.

Publicerad:

LÄS VIDARE