Larssons dotter lämnar Sverige

”Viktigt om man vill utvecklas”

Janelle Larsson.
Janelle Larsson.

Janelle Larsson, 18, spås en lysande framtid.

Nu flyttar hon till Belgien för att satsa på ridningen.

– Jag kommer att sakna mamma och pappa, säger hon till Dagens Nyheter.

Hoppryttaren Janelle Larsson – dotter till fotbollslegendaren Henrik Larsson – tar plats på Sportbladets nya lista över Sveriges största talanger inom hoppsporten.

I fjol tilldelades hon Malin Baryards stipendium och hon har redan gjort väsen av sig på stora internationella tävlingar.

Nu tar hon nästa steg i karriären.

”Känns helt perfekt”

Talangen, som tog studenten i juni, flyttar till belgiska Eksel för att börja jobba hos och med landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli och hennes make Marlon Zanotelli.

Det rapporterar DN.

– Jag ville gärna flytta till Nederländerna eller Belgien, och jag har alltid tyckt att både Angelica och Marlon rider väldigt bra och effektivt. Därför känns det helt perfekt att hamna hos dem. Jag tror det är viktigt att man hamnar hos någon som har ett system som passar ens egna tankar om hur man vill utvecklas som ryttare, säger Janelle Larsson till tidningen.

Stor omställning

18-åringen berättar att hon ser fram emot att komma till en ny miljö, men att hon också är inställd på att det lär bli en stor omställning och att hon kommer sakna sina nära och kära.

– Förhoppningsvis kommer jag att ha så mycket att göra att saknaden efter mina föräldrar och mina kompisar inte blir allt för tuff, säger Larsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN