Sagnia tillbaka efter svåra knäskadan

Av: 

TT

Sent ändrade hon sig om den tänkta comebacken i sommarens SM-tävlingar.

Men nu är Khaddi Sagnia redo att tävla igen.

Längdstjärnan är anmäld till en tävling i Växjö i helgen.

Glädjebeskedet: Khaddi Sagnia tillbaka efter knäskadan.
Glädjebeskedet: Khaddi Sagnia tillbaka efter knäskadan.

Nästan ett år har gått sedan Khaddi Sagnia drog korsbandet, en allvarlig knäskada som krävde operation, och innebar att hon missade VM i Qatar i september.

Hon var sedan anmäld till SM i Karlstad – enligt Värmlands Folkblad – men när längdkvalet drog igång på Tingvalla IP saknades 25-åringen, som då hade valt att avstå tävlingen.

Nu är Sagnia aktuell för comeback igen.

Längdhopparen är anmäld till en tävling i Växjö i helgen.

"Intressant"

"Det ska bli intressant och kul att tävla igen efter nästan ett helt år utan tävlingar. Så man kan absolut säga att jag har saknat att stå på banan", säger Sagnia till Svenska friidrottsförbundets webbplats.

"Träningen och rehabiliteringen har gått enligt plan. Jag rehabbade från februari till oktober, och kombinerade den med uppbyggnadsträning. Jag skulle säga att jag är i god form, nu är det bara att tävla på och bli tävlingsvan igen genom att lägga fokus på rätt saker på tävlingar samt hålla koncentrationen nu när jag ska ut från min komfortzon."

"Bra genrep"

Sagnia, som skadade korsbandet i början av ett häcklopp på Nordenkampen i februari, säger till webbplatsen att hon ska skynda långsamt och att inomhussäsongen kommer att ses som en del av försäsongen till utomhussäsongen.

"Det blir ett bra genrep för att få ett hum om hur man ligger till och vad som behöver slipas på. Året som helhet har jag stora förhoppningar på. Jag hoppas kunna stegra på i tävlingar och ta ett eller flera kliv där, samt vässa till mig ännu mer när det kommer till vissa av mina egenskaper."

Till tävlingen i Telekonsult arena är även Tilde Johansson, 60 meter häck, Angelica Bengtsson, stav, 60 meter och längd, Thobias Montler, 60 meter, och Sofie Skoog, höjd, anmälda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN