Flygstrejken stoppar damallsvensk match

Piteå överklagar: ”Fruktansvärt oprofessionellt”

Av: 

TT

SAS-piloternas strejk stoppar lördagens damallsvenska match mellan Piteå och LB07 då Skånelaget inte kan ta sig till matchen.

Piteå överklagar beslutet.

– Det här är fruktansvärt oprofessionellt, säger Piteå-ordföranden Rikard Fahlman.

Malmölaget LB07 skulle under fredagen flyga till Norrbotten för lördagens möte i damallsvenskan mot Piteå. Men på grund av SAS-piloternas flygstrejk blir det inte så, rapporterade Sydsvenskan tidigare på fredagen.

– Nej, det blir ingen match i morgon, säger LB07:s lagkapten Mia Persson till tidningen efter träningen.

I stället för en flygresa till Piteå blir det träning i Malmö i stället för laget.

Beslutet har nu väckt ilska i motståndarlägret.

Svenska mästarklubben Piteå menar i sin överklagan att LB07 i tre veckor borde ha känt till risken för strejk och planerat utifrån det.

– Det är så sorgligt att de agerar så här. De har en enda flygresa. Vi har fyra bara till Skåne plus flera till, säger Fahlman till Piteå-Tidningen.

”Är elitfotboll”

– I torsdags tog vi beslut om att redan nu boka tågbiljetter till Göteborg och Kungsbackamatchen nästa helg. Det är en extra kostnad på 50 000 kronor oavsett om vi kan flyga eller ej. Men det här är elitfotboll, inte gärdsgårdsserien.

Piteå kräver att matchen ska spelas som planerat på lördag alternativt på söndag och att fotbollförbundets tävlingskommitté ska beordra LB07 att ta sig till Piteå oavsett färdsätt.

– Hursomhelst innebär en flyttad match stora kostnader för oss. Vi har annonser, matcharrangemang och annat som kostar pengar. Det handlar om 120 000 kronor, säger styrelseledamoten Håkan Linneruth.

Mia Persson och tränaren Renee Siegers i LB07.
Mia Persson och tränaren Renee Siegers i LB07.
LB07:s Mia Persson säger att det blir extraträning i stället för match mot Piteå. Arkivbild.
LB07:s Mia Persson säger att det blir extraträning i stället för match mot Piteå. Arkivbild.

Piteå rasar över att Svenska fotbollförbundet har beslutat att skjuta upp matchen utan att ens prata med Piteå.

– Hur kan ett beslut fattas utan att höra båda parterna. Vi har inte fått någon information alls. Jag fick höra det här när jag fredag morgon ringde till LB07 för att välkomna klubben hit imorgon. Hade vi inte gjort det hade vi väl aldrig fått höra något, säger Linneruth.

Runt 70 000 resenärer sägs under fredagen drabbas när SAS-piloter i Sverige, Danmark och Norge går ut i strejk mot flygbolaget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.