Avslöjar: Topplaget värvar två stjärnor

avJonas Gustavsson

Foto: TT

Pixbo är på väg att landa en riktigt spetsig dubbelvärvning.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubben överens med SSL-stjärnorna och framtidsnamnen Andrea Envall, 19, och Cajsa Elm, 19. 

Topplaget Pixbo renoverar en del i laget inför kommande säsong och bunkrar inte minst upp med massor av framtidspotential.

Klubben gjorde tidigt klart med norska underbarnet Rikke Ingebrigtsli Hansen, 18, som ska starta sin första hela SSL-säsong i höst, och nyligen presenterades också Kais Moras backstjärnskott Moa Andersson, 18.

Två unga spelare som redan har gott om rutin och som lär leverera direkt, där Andersson redan visat SSL-klass i ett par säsonger.

Gör dubbelvärvning

Enligt Sportbladets uppgifter så håller Pixbo nu på att landa två etablerade stjärnskott till.

Enligt källor ska både Warbergs Andrea Envall och Jönköpings Cajsa Elm vara överens med klubben.

De personliga avtalen ska ha slutförhandlats under den gångna helgen.

De 19-åriga talangerna var tongivande spelare för sina respektive lag i vintras och är redan etablerade poängspelare i SSL.

Uttagna i Guldsteget

Envall sköt 18 mål och noterade 32 poäng på 26 matcher och kom tvåa i Warbergs interna poängliga. 

Elm skickade in 23 poäng på 23 matcher för Jönköping.

Både Envall och Elm blev nyligen uttagna i förbundets landslagssatsning Guldsteget som har som syfte att minska glappet mellan U19- och A-landslag. Tio damer och tio herrar mellan 19 och 23 år som anses ha framtida landslagspotential slussas där in i landslagsverksamheten.  

På damsidan visade 38 spelare intresse över att vara med i Guldsteget, men bara tio fick alltså plats - bland annat Envall och Elm.

ARTIKELN HANDLAR OM