Bekräftat: Mchitarjan missar EL-finalen

avJohan Cedervall

Publicerad:
Uppdaterad:

I ett officiellt pressmeddelande bekräftar Arsenal att Henrich Mchitarjan missar EL-finalen.

Detta på grund av hans armenska nationalitet – som utgör en säkerhetsrisk för spelaren i värdlandet Azerbajdzjan.

– Det smärtar mig att missa den här matchen, skriver Mchitarjan på Instagram.

Så sent som för några dagar sedan gav förbundet i Azerbajdzjan klartecken för Mchitarjan att resa in i landet och delta i EL-finalen mot Chelsea den 29 maj.

Arsenal-mittfältaren är från Armenien, som sedan länge har en pågående konflikt med Azerbajdzjan om området Nagorno-Karabach  –därav har säkerhetsdiskussioner förts.

När Arsenal gästade Karabach under höstens gruppspel lämnades Mchitarjan utanför truppen, då han som armenier inte fick tillstånd att resa in i landet.

”En stor förlust för laget”

Trots klartecknet från värdlandet tar nu Arsenal och spelaren ett gemensamt beslut– mittfältaren reser inte med truppen till Baku.

– Vi har tittat på alla olika sätt för Micki att vara en del av truppen men efter diskussioner med Micki och hans familj har vi tillsammans bestämt att han inte reser med truppen, skriver Arsenal.

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYR≈N

Mchitarjan har spelat elva matcher för Arsenal i Europa League den här säsongen och stått för tre assist i tävlingen.

– Vi har skrivit till Uefa och uttryckt vår djupa oro över situationen. Micki har varit en nyckelspelare för oss i jakten på finalen så detta är en stor förlust från ett lagperspektiv, fortsätter pressmeddelandet.

– Det är den sortens match som inte kommer så ofta för oss spelare och jag måste erkänna att det smärtar mig att missa den, skriver Mchitarjan själv på Instagram.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM