Motorsport

F1-mästaren Mika Häkkinen tror på Finland

Tippar att Sverige förlorar kvartsfinalen i ishockey-VM

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Klassikern Sverige mot Finland i ishockey-VM ger eko.

Ända till Formel 1.

– Det kommer inte att vara många glada svenskar efter matchen, säger Mika Häkkinen.

Den dubble världsmästaren i Formel 1 är i Stockholm i samband med att Unibet inviger sina nya lokaler i Stockholm, men trots att det är Monaco GP i helgen vill han gärna prata om ishockey.

Och om VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Finland.

– Jag är i Stockholm i dag, men jag tycker att det är bra att jag åker hem till Monaco innan matchen för det kommer inte att vara många glada svenskar efter den, säger Mika Häkkinen och skrattar.

– Jag kommer absolut att se den.

Han skrattar igen, medveten om hur intensiv kampen mellan de två nationerna är på ishockeyrinken och hur mycket som ett avancemang i VM kan betyda.

– Det kanske beror på att vi är grannländer, säger han.

Häkkinen tror att Finland vinner

Finland med VM-debutanten Kevin Lankinen i mål, den duktige forwarden Kaapo Kakko, 18, och den omdiskuterade tränaren Jukka Jalonen var nära en gruppseger.

Men en överraskande förlust mot Tyskland gjorde att de slutade tvåa - och nu ställs mot Sverige.

– Det är inte mitt område, men det är vår nationalsport och inför mästerskapet såg jag att var det mycket kritik mot det finska laget. Att de inte var tillräckligt bra och det ena med det andra, men jag var väldigt glad över att de har spelat så bra, säger Mika Häkkinen.

– Det är därför det är lite farligt att snacka för mycket inför ett idrottsevenemang, vänta och se vad som händer. Det finns ingen anledning att sänka ett lag innan man vet vad som händer.

Vilka vinner?

– Vi får se, man vet aldrig. Det blir spännande. Det blir ett tufft match, det är alltid tufft när Sverige och Finland möter varandra i ishockey. Jag är övertygad om att det blir en bra match och jag ser fram emot att se den.

Hur slutar matchen?

– Det har varit ett intressant VM för det har varit så många mål i flera av matcherna och jag tror att det kommer att bli det den här gången också. Men Finland kommer att vinna matchen.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Häkkinen i exklusiv intervju om F1, krascherna och Schumacher

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1

Mika Häkkinen

Ishockey-VM