Villa Lidköping BK

Villas bakslag – nekas 626 000 kronor

Av: 

Christoffer Million

SPORTBLADET

Villa Lidköping nekas permitteringsstöd på 626 000 kronor.

Tillväxtverket dömer ut mästarklubbens korttidsavtal för de anställda som ogiltiga.

– Vår känsla är att man försökt hitta felaktigheter för att inte behöva betala ut stödet, säger klubbdirektören Jonas Johansson till P4 Skaraborg.

Här ser du alla matcher i elitserien

Den 28 april förra året skickade bandyjätten Villa Lidköping in en ansökan till Tillväxtverket om 626 545 kronor i permitteringsstöd. Ansökan gällde korttidsarbete för 19 anställda under perioden 1 januari–30 juni förra året.

Nu har Tillväxtverket beslutat att neka stöd till mästarklubben, som vann SM-guld både på herr- och damsidan förra säsongen.

Som skäl anger Tillväxtverket brister i de redovisade korttidsavtalen för de anställda. Efter en första begäran om komplettering skickade Villa Lidköping in samma avtal igen – med skillnaden att vald arbetstidsminskning markerats med överstrykningspenna.

Tillväxtverket: ”Anmärkningsvärt”

Efter vidare kompletteringar har Tillväxtverket valt att avslå Villa Lidköpings ansökan.

”Tillväxtverket finner det anmärkningsvärt att ni i ansökan har uppgett att ni har enskilda avtal och även skickat in kopior av avtal upprättade mellan arbetsgivare och arbetstagare, för att senare komma in med svar och då uppge att ni har kollektivavtal och att ni har klickat fel i ansökan”, skriver myndigheten i beslutet som Sportbladet tagit del av.

”Tillväxtverkets bedömning är att det inte fanns några giltiga avtal vid ansökningstidpunkten eller när ni införde korttidsarbete.”

Villa Lidköping jagar serieledning i elitserien. Vid sidan av planen ser mästarklubben nu ut att åka på en ekonomisk smäll i form av nekat permitteringsstöd.

Villabossen kritisk

Sportbladet har sökt Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson. Till P4 Skaraborg är han dock kritisk till Tillväxtverkets beslut.

– Vår känsla är att man försökt hitta felaktigheter för att inte behöva betala ut stödet, säger han – utan att hymla om stödets vikt.

– Det kan vara avgörande för om vi gör ett resultat som hamnar på noll eller förlust.

Enligt Jonas Johansson ska Villa Lidköping nu diskutera internt huruvida beslutet ska överklagas. Det ska i så fall göras inom tre veckor från den dagen beskedet togs emot, enligt Tillväxtverkets dom.

Se bandyns elitserie exklusivt på Sportbladet Play.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Jonas Johansson, klubbdirektör i Villa Lidköping.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Villa Lidköping BK

Bandy

Elitserien i bandy