Bahoui hjälte för AIK – sänkte Göteborg på åtta minuter

Matchhjälte och tvåmålsskytt.

Då skickade Nabil Bahoui en passning till tvivlarna.

– En målgest var till min son och en var att jag ville ha högre ljud. Det har varit mycket snack om att man vill ha ut mer av mig, säger 30-åringen efter 3-1-segern mot Göteborg.

Nabil Bahoui vaknade på rätt sida i dag.

På egen hand såg han till att AIK hade 2–0 efter bara 13 minuter mot IFK Göteborg inför drygt 14 000 åskådare på Friends Arena.

Hemmalaget rivstartade och fullständigt körde över göteborgarna under den första halvleken.

30-åringen byggde upp hela anfallet till 1–0 när han spelade ut till Mikael Lustig och sedan mötte den tidigare landslagsmannens precisa inlägg med pannan. Numera ett typiskt mål för den allt mer profilerade huvudspelare Bahoui.

– Vi kör mycket inlägg och då får man anpassa sig.

Sitt femte mål för säsongen rullade han sedan snyggt in efter samarbete med Henok Goitom. Efter firade Bahoui med att springa med händerna bakom öronen och veva igång publiken. Efter matchen medgav matchhjälten att gesten var lite riktad till tvivlarna som kritiserat honom under säsongen.

– Det har varit mycket snack om att man vill ha ut mera och det vill jag också. När du tänker på Nabil Bahoui så tänker man på det offensiva och snygga mål. Folk vill ha mer men de ser inte försvarsspelet som jag har gjort bra i många matcher på kanten.

Berätta om ditt målfiranden, det var lite olika gester?

– En var till min son, de andra var att jag ville ha lite högre ljud tack. Som jag sa, det har varit mycket snack om att man vill ha ut mera och det vill jag också. Jag tycker att det varit lite orättvist ibland. Det känns väldigt bra att var där det händer på planen nu, i straffområdet.

”Inte vatten värda”

Gästerna drog sedan ner jalusierna för sig själva mitt i en bra period i halvleken.

Efter drygt 30 minuter gick allt fel på en offensiv Göteborg-hörna. Oscar Wendt fick sedan bollen felvänd vid mittplan och skulle spela hem till egen målvakt. Passningen blev misslyckad och AIK:s vänsterback Erick Otieno sprang sig fri och rullade in 3–1.

Den här kvällen tillhörde stockholmarna som i den andra halvleken var närmare att utöka ledningen än att Blåvitt skulle smyga sig närmare.

”Nabbe hyllas”

Tränaren passar sedan på att hylla matchhjälten Bahoui.

– Jag tycker att han är jättebra. Min tanke var att involvera honom mer i spelet än vad han är som ytter. Vi fick träff i det. Han har sökt och sökt efter formen och fått hack på grund av skador och sjukdomar. Jag är jätteglad för hans skull och ännu gladare för lagets skull. Kul att se Nabil visa den här effektiviteten. Det är superviktigt för honom.

Göteborg är fast förankrade i bottenstriden, med några poäng till godo på det negativa strecket.

– De kör över oss. Vi kan inte springa runt på tå, suckar Marcus Berg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.