Sportbladet sänder bandykvalet till elitserien och allsvenskan

Nu ska det avgöras vilka lag som spelar i elitserien och allsvenskan kommande säsong.

Och du följer de dramatiska bandykvalen exklusivt på Sportbladet med Plus.

– Vi ser det som både viktigt och roligt att ta bandysäsongen i mål hos oss på Sportbladet, säger Sportbladets utvecklingschef Magnus Herbertsson.

Bandysäsongen går mot sitt slut och nu väntar rafflande kval för att avgöra vilka lag som spelar i allsvenskan och elitserien kommande säsong – och du följer kvaldramat exklusivt med Plus. 

– Vi ser det som både viktigt och roligt att ta bandysäsongen i mål hos oss på Sportbladet och då passar det perfekt att visa två dramatiska kvalserier i bandyns högsta serier, säger Magnus Herbertsson, utvecklingschef på Sportbladet. 

Kvalet till elitserien

I kvalet till elitserien gör Bollnäs och Frillesås, som spelade i elitserien 2021/22 och slutade på plats 12 och 13, upp med två lag från allsvenskan. Exakt vilka allsvenska lag det blir återstår att se men klart står att det blir två lag av Åby/Tjureda plus antingen Laik eller Nässjö. Totalt ska alltså fyra lag spela kval till elitserien. Kvalet spelas som en rak serie där alla lag möter varandra två gånger. De två lag med flest poäng spelar i elitserien 2022/23. 

Kvalet inleds 7 mars när Åby/Tjureda möter Frillesås och spelschemat hittar du här.

Kvalet till allsvenskan

I kvalet till allsvenskan gör sex lag upp om fyra platser i allsvenskan 2022/23. Två lag från allsvenskan, de lag som slutade på plats 11 och 12, spelar i varsin grupp om tre lag där också fyra lag från de fyra division 1-serierna (seriesegrarna) finns med. Kvalet till allsvenskan avgörs alltså i två grupper om tre lag där de två bästa från varje grupp spelar i allsvenskan 2022/23. 

Alla lag i respektive grupp möter varandra två gånger.

Kvalet till allsvenskan inleds 5 mars och spelschema hittar du här.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.