”Öppnar för en VM-medalj väldigt mycket”

Carl Bergström tror på skräll i VM

Carl Bengtström.
Carl Bengtström.

Pers i första loppet, seger i det andra. 

Efter vinsten i Sollentuna är Carl Bengtström, 22, öppen med att han börjar tro på en skrällmedalj på VM.

– Karsten Warholms skada kan öppna upp väldigt mycket, säger han. 

Chansen till topptider på 400 meter häck blåste bort för Carl Bengtström på Sollentunavallen. Men i ett fält med flera bra européer tog han en stabil seger på 49,57. 

– Det var tufft, lite mer vind än jag trodde det skulle vara. Men skönt ändå att jag kunde sätta mina steg trots vinden, det är viktigt. Roligt att ta en seger, grymt kul, säger han. 

En bra uppföljning på perset på 48,52 som han slog på Diamond League i VM-staden Eugene. 

Men VM kommer kräva mer. Grenen är en av de mest konkurrensutsatta just nu och på OS gick hela pallen, Karsten Warholm, Rai Benjamin och Alison dos Santos, under det tidigare världsrekordet som stått sig sedan 1992.

Nu har dock en reva i supertrion uppstått. Närmare bestämt i Karsten Warholms högra baklår och hans VM-insats är i fara. 

”Öppnar väldigt mycket”

Bengtström erkänner att han tänkt tanken på vad det kan innebära.

– Först och främst är det tråkigt att han drog på sig en skada men det öppnar upp sig för en bronspeng, väldigt mycket. Mitt mål nummer ett är att komma dit och göra mitt bästa, slå pers och försöka ta mig till final. Där kan allt hända, det är bara att kolla inomhus där jag inte trodde jag skulle ta medalj men där blev det så (brons på IVM på 400 meter). 

Vad tror du kommer krävas för medalj? 

– Det kommer krävas en bra bit under det svenska rekordet (47,98 av Sven Nylander, red anm) så jag måste vara i min yttersta toppform. Men inget är omöjligt. 

Du tror du har kapacitet för en bra bit under 48? 

– Ja, det tror jag absolut men det ska göras också, säger Carl Bengtström. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln