Jamaicanske stjärnsprintern dopad igen

Av:  TT-Reuters

Nesta Carter. Arkivbild.
Nesta Carter. Arkivbild.

För en dryg månad sedan lade han löparskorna på hyllan. Trots det riskerar den jamaicanske sprintern Nesta Carter en andra avstängning för dopning. Vilken förbjuden substans det handlar om vill inte den jamaicanska dopningsbyråns disciplinära kommitté uppge.

35-åringens första dopningsavstängning kom för tre år sedan, efter det att gamla tester från OS 2008 återtestats med nya metoder. Det fick till följd att Jamaicas lag på 4x100 meter blev av med OS-guldet.

När Carter meddelade att han skulle lägga av sade han att det berodde på medicinska orsaker som hindrat honom från träning och tävling sedan i mars i år. Han sade att den medicin som han ordinerats av läkare inte var tillåten enligt antidopningsreglementet.

Carter har sprungit på 9,78 sekunder på 100 meter och har ett OS-guld och tre VM-guld på 4x100 meter, samt ett VM-brons individuellt på 100 meter.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN