Otäcka smällen – målvakten fick ledas ut med nackkrage

Adam Åhman.
Adam Åhman.

Tingsryds Adam Åhman, 21, tvingades utgå efter bara ett par minuter i bortamötet mot Västervik.

Målvakten fick ledas ut med nackkrage efter en pååkning från Gilbert Gabor.

– En ambulans kom och hämtade honom i omklädningsrummet, säger assisterande tränaren Larry Pilut till Smålandsposten.

Streckmötet mellan Västervik och Tingsryd var knappt sju minuter gammal när hemmalagets Gilbert Gabor åkte till sig ett friläge.

Den 25-årige Västerviksspelaren missade den sista dragningen och smällde i sekvensen efter rakt in i bortalagets målvakt Adam Åhman som blev liggandes på isen.

På tv-bilderna såg det ut som att Gabor i sin tur fick sig en liten knuff av en Tingsrydsspelare innan han vräkte in i målvakten.

Nackkrage

Sjukpersonal rusade ut till isen för att kolla till den 21-årige burväktaren som efter ett par minuter kunde ledas av isen med en nackkrage. Åhman gick sedan med staplande ben rakt ut i omklädningsrummet.

Andreas Ljunggren fick ersätta sin lagkamrat mellan stolparna.

– Han fick åka till sjukhus. En ambulans kom och hämtade honom i omklädningsrummet och jag misstänker en hjärnskakning eller något liknande, säger assisterande tränaren Larry Pilut till Smålandsposten.

Incidenten inträffade vid ställningen 1–0 till Västervik och renderade inte i någon utvisning.

– Jag har inte sett den på video än, så jag kan inte uttala mig. I stunden såg det ut som att Gabor åkte in i Åhman ben. Det är en olycklig situation. Domarna bedömde att Västerviksspelaren knuffades in i målvakten.

Västervik var sedan det starkare laget och kunde avgå med seger 4–3. De tog sig därmed förbi Tingsryd i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.