Patrik Nilsson

Bäst någonsin – tillbaka för att frälsa ett decimerat Bollnäs

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Sveriges bäste målskytt genom tiderna är tillbaka i klubben han ratades av.

Patrik Nilsson, 38, ska nu skjuta Bollnäs till slutspel.

– Vi är inte någon guldfavorit, så mycket kan jag säga, säger han.

I slutet av juli stod det klart. Patrik Nilsson, bäste svenske målskytten i elitbandyn genom tiderna (1 047 mål), presenterades av Bollnäs, som han representerade 2016–2019, efter en säsong i AIK.

– Det känns kul att vara tillbaka. Jag trivdes kanonbra senast. Det har blivit ett nytt lag till i år och så jämfört med senast. Det är roligt, säger han inför elitseriepremiären.

Nilsson är nu tillbaka i klubben efter att han nekades en förlängning våren 2019. Bollnäs ville spela med mer fart hette det och till slut värvades Christoffer Fagerström in (nu i Hammarby) som ersättare.

Patrik Nilsson i Bollnäs-tröja.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Var det ett enkelt val att återvända när frågan kom?

– Ja, det tycker jag. Jag trivdes så pass bra senas. Det har kommit in lite nytt folk nu och det kändes som ett bra beslut.

Kaosvår

Bollnäs tvingades under våren att säga upp samtliga spelaravtal kort efter lagets uttåg mot Villa Lidköping i semifinalspelet. Ett drastiskt drag för att säkra klubbens överlevnad. Coronapandemins påverkan på ekonomin angavs som orsaken.

Det ledde till att spelare efter spelare har lämnat klubben och lagkaptenen Andreas Westh har gått i pension, men några nyförvärv och förlängningar med en rad nyckelspelare ger klubben hopp om den kommande säsongen.

– Vi är i det läget där vi har spelat fem matcher inför serien med många nya i laget och så. Vi är i ett läge där vi inte vet själva var vi står riktigt. Det får visa sig längre fram. Svårt för mig att ranka, men vi vill spela så länge som möjligt. Vi får bygga långsiktigt.

– Ska man vara ärlig så är det många lag som har värvat och fått ihop bra spelartrupper. Vi är inte någon guldfavorit, så mycket kan jag säga.

Trots förutsättningarna har Patrik Nilsson ett tydligt mål.

– Jag vill spela slutspel, säger han.

Bollnäs premiärspelar hemma mot Tellus klockan 19.00 nu på fredag. Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Patrik Nilsson bäst genom tiderna: Respekt

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrik Nilsson

Bandy

Bollnäs Bandy

Elitserien i bandy