SHL Svenska hockeyligan

Markus Aujalay kandiderar till Brynäs styrelse

Av: 

Simon Norberg

Markus Aujalay, i mitten.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

En grupp medlemmar har sedan tidigare krävt hela den sittande Brynässtyrelsens avgång – och samtidigt lanserat ett eget förslag.

Nu adderar de ännu en ingrediens till sin kandidatur.

– Det är väl hedersamt att mitt namn nämns, säger stjärnkocken Markus Aujalay, 50.

För ett par veckor sedan blev det känt att en grupp av Brynäsmedlemmar, som går under arbetsnamnet ”BrynäsKanBättre, krävde att hela den sittande styrelsens avgång – och samtidigt lanserade ett eget förslag.

Förslaget på styrelse innefattar att Magnus Kangas, som satt som styrelsemedlem 2016–2019, ska in som ordförande. I samma veva presenterades Robert Lipskog, en av Brynäs största sponsor som vd för Bilbolaget i Gävle samt den före detta klubbdirektören Hans-Göran Karlsson som ledamöter tillsammans med Elin Lith, Jonny Stridh och Lise-Lotte Swing.

Cirka tre veckor innan klubbens årsmöte, som avgörs den 22 juni, presenteras nu ytterligare en person i det nya styrelseförslaget.

Brynäskanbättre.se går det att läsa om att Markus Aujalay kandiderar till styrelsen.

”Det är hedersamt”

50-årige Aujalay är en välkänd tv-profil och Brynäsare. I förslaget skriver nätverket följande motivering till varför de vill ha med kocken i en ny styrelse.

”Markus kan med sin entusiasm och sin entreprenörsanda bidra med att se vår verksamhet med nya ögon och söka nya vägar och infallsvinklar för att utveckla varumärket, event och restaurang i Monitor ERP Arena”, går det att läsa.

Förutom sitt supporterskap till klubben besöker han staden med jämna mellanrum. Tv-programmet Sveriges mästerkock, som 50-åringen programleder, spelas bland annat in i Gävle.

När Sportbladet når Markus Aujalay är han själv fåordig.

– Det är väl hedersamt att mitt namn nämns, men det är de (nätverket) som nominerar mig... eller tycker det. Jag har ingen aning vad det landar i. Jag har liksom inga kommentarer i det här läget, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Guldplan 2022: 60 min tv – bara om Brynäs

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Brynäs IF

Markus Aujalay