Samuelsson körde upp Sverige till en sjundeplats

Herrstafetten präglades av delvis svajigt skytte för Sverige.

Sebastian Samuelsson fick springa till växlingen, men hann fram i tid för att avslutade stafetten med att skjuta fullt.

Det räckte till en sjundeplats för det svenska laget.

Herrstafetten blev ingen succé för Sverige. Det inleddes med svajigt skytte men Sebastian Samuelsson sköt fullt och det slutade med en sjundeplats.

Martin Ponsiluoma hade problem i sitt första skytte och fick köra en straffrunda, men i det stående sköt han både fullt och snabbt.

– Man måste försöka göra det bästa man kan, och jag försökte vårda dem, och det känns väldigt bra i stå så det är störande att det inte fungerar i ligg, säger Ponsiluoma i SVT.

Sebastian Samuelsson tvingades springa precis före växlingen.
Sebastian Samuelsson tvingades springa precis före växlingen.

När det var dags för Sebastian Samuelssons runda, sågs han springa mot växlingen, när Oscar Brandt närmade sig.

– Jag gick lite fel, när vi körde singelmix var det annat ställe, så jag hade inte stenkoll. Jag hade gott om tid men när man inte hittar rätt blir det lite stress. Men till slut stod jag ändå och väntade, säger han.

”Extremt bra på vallen”

Växlingen skedde utan konstigheter och Samuelsson kunde utan problem genomföra sin runda, som han själv är väldigt nöjd med.

– Det kändes bra, framför allt på vallen kändes det extremt bra. I spåret är det också ett bra genomförande.

Att skyttet svajade lite är inget som oroar Samuelsson. Han känner sig trygg i de starka insatserna de har gjort tidigare.

– Jag tycker Peppe gör det bra, Martin får en runda i ligg och är inte nöjd där såklart. Oscar gör sin första stafett och gör det bra. Vi är väl inte helnöjda med insatsen men det är inga konstigheter. Skidskytte går upp och ner, jag ser inga skäl till oro inför VM.

Som vinnare i stafetten stod Frankrike med Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude och Emilien Jacquelin. Norge smög i bakgrunden men kunde till slut kliva upp på en andraplats och på sista pallplatsen kom Italien.

Samuelsson sköt fullt.
Samuelsson sköt fullt.
Aftonbladet live: Vintersport
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.