Martin Ponsiluoma

Samuelsson gjorde sin bästa sprint någonsin

Av: 

Filip Lindfors

SPORTBLADET

Sebastian Samuelsson tog en andraplats på sprinten i världscupen i Nove Mesto. Svensken sköt fullt i både stående och liggande skyttet men fick se sig slagen av Simon Desthieux. Loppet var Samuelssons bästa sprint i karriären.

Martin Ponsiluoma tog VM-guld för ett par veckor sedan när han vann sprinten i Pokljuka. Idag vad det dags för den första världs cup-tävlingen på samma distans sedan segern på VM. Men det blev ingen upprepning av succén från för Ponsiluoma. Efter en bom i det första skyttet blev det till slut en 20:e plats.

Ledde loppet

Bättre gick det för Sebastian Samuelsson som sköt fullt i båda stående och liggande skyttet. Svensken var på sekunden lika snabb som fransmannen Simon Desthieux efter det andra skyttet. Vid den näst sista mellantiden ledde Samuelsson med fyra hundradelar. En ledning som svensken inte orkade hålla hela vägen in i mål.

Desthieux startade före Samuelsson och därav hade svensken Desthiuexs tid att gå på inför målgången. Det skulle till slut komma att handla om sekunder men Samuelsson gick i mål 2.4 sekunder efter fransmannen.

– Jag visste att om jag sköt fullt skulle det bli en bra tävling. Jag är glad att jag lyckades hålla ihop det så bra, säger Samuellson till TT.

Personbästa i sprint

De båda norska favoriterna Tarjei Bö och Sturla Holm Lægreid missade varsitt skott och gick i mål tio sekunder bakom Samuelsson. Den totala ledaren av världscupen, Johannes Thingnes Boe, bommade tre skott och var långt ifrån en topplacering.

Andraplatsen var Samuelssons bästa placering i en sprint. Och vinnaren Desthieux tog sin första individuella världscupseger i karriären.

– Jag pratade lite med tränaren Johannes (Lukas) och vi kom fram till att det här måste ha varit ett av de bästa loppen i min karriär. Jag kommer från ett VM som var väldigt lyckosamt, jag kom hem och luften gick ur en litegrann när det stora målet var avklarat, säger Samuelsson.

Jesper Nelin hamnade på 32:a plats, Gabriel Stegmayr blev 76:a och Peppe Femling gick i mål nästan tre minuter bakom Desthieux på en 84:e plats.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Sebastian Samuelsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bergström: Ponsiluomas VM-guld är roligare än fotboll

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Ponsiluoma

Skidskytte

Sebastian Samuelsson

Svenska skidskytteförbundet