Chelsea vidare i CL – slog ut Lindahls Atlético 

Chelseas Jonna Andersson i CL-matchen mot Atlético Madrid.
Chelseas Jonna Andersson i CL-matchen mot Atlético Madrid.

3–1 till Chelsea över två matcher.

Nu är London-klubben klart för Champions League-kvartsfinal.

– Vi vill gå hela vägen, säger Jonna Andersson till Sportbladet.

Avgjort var det inte när Atlético Madrid och Chelsea gjorde upp i returmötet i Champions League-åttondelsfinalen. London-klubben vann det första mötet 2–0 och det var länge spännande i returen – fram till engelskorna tilldelades straff med knappa kvarten kvar att spela.

Fram klev försvararen Maren Mjelde och gjorde 1–0 för London-klubben. Emelyne Laurent kvitterade till 1–1 på stopptid, vilket också blev slutresultatet.

3–1 till Chelsea över två matcher alltså, som därmed är klart för kvartsfinal.

Hedvig Lindahl vaktade målet för Atleti, medan Jonna Andersson var enda svensk som startade för Chelsea, då Magdalena Eriksson och Zecira Musovic var förpassade till bänken.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett bra Atlético, men jag tycker det var välförtjänt att vi tog oss vidare, säger Andersson när Sportbladet når henne.

”Redo oavsett motstånd”

Kvartsfinalerna lottas nu på fredag och spelas 23/24 mars och 31 mars/1 april.

– Det ska bli spännande. Vi kommer vara redo oavsett motstånd. Det kommer inte finnas några sämre lag i en kvartsfinal i Champions League, det är extremt bra lag med i den här turneringen, säger Andersson.

Hur långt kan Chelsea gå?

– Vi satsar för att gå hela vägen. Det är en titel som klubben inte har vunnit och vi känner verkligen att vi kan gå hela vägen, vi visade det också mot ett bra Atlético Madrid. Vi är en toppklubb i Europa och det vill vi visa.

Vidare till kvartsfinal tog sig ytterligare två svenskor, nämligen Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist. Svenskduon var dock på bänken matchen igenom när norska LSK besegrades med 2–0 (4–0 över två matcher).

Champions League-finalen spelas som bekant på Gamla Ullevi den 16 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.