Åktiden chockar: ”Är helt otroligt”

Ponsiluoma snabbast av alla i spåren

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Fiasko på skjutvallen, men succé i spåren.

Martin Ponsiluoma kom nia i torsdagens sprint – trots tre bom.

– Jag är lite chockad själv, säger han till Sportbladet.

Det svenska landslaget i skidskytte fick en drömstart på säsongen när världscupen inleddes i finska Kontiolax förra veckan. Totalt blev det fyra blågula pallplatser.

I dag, när den andra tävlingsveckan inleddes, tog det dock tvärstopp för de svenska herrarna på skjutvallen och i stället var det norska brödraparet Johannes och Tarjei Bö som stal showen.

Tarjei tog hem segern och Johannes slutade trea. Tyske Arnd Peiffer tog hem andraplatsen.

”Helt otroligt”

Det stora utropstecknet var annars att Martin Ponsiluoma kom nia – trots tre bom. Detta efter att ha varit snabbast av alla i spåren.

– Helt otroligt, säger experten Helena Ekholm i SVT.

– Ja, skidåkningen är jag hur nöjd som helst med. Den är toppklass. Sedan är det några bom för mycket på vallen, men totalt sett är jag riktigt nöjd. Det blir en rolig jaktstart på lördag, säger Ponsiluoma till Sportbladet.

Norrmännen får se upp?

– Hehe, ja. Men det är på skjutvallen det avgörs.

Men att du åker så här snabbt?

– Ja, jag är lite chockad själv faktiskt. Men jag åkte bra även förra helgen och insåg redan då att formen finns där. Men att det skulle vara så här bra i dag, det trodde jag faktiskt inte, säger Ponsiluoma.

”Besviken”

Åktiderna var som sagt det stora utropstecknet för svensk del. Även Samuelsson visade fin form i spåren.

– Jag är besviken på skyttet i dag. Annars är det ingen katastrofplacering (18:e plats). Det var bra åkning, så jag tar ändå med mycket positivt, säger Samuelsson i SVT.

Peppe Femling slutade 26:a, Jesper Nelin 29:a och Malte Stefansson 86:a. Den sistnämnde får alltså inte köra lördagens jaktstart.

Publicerad:

LÄS VIDARE