Rissveds om tårarna: Hon är en stor anledning

IZU. Efter målgång rann det tårar på Jenny Rissveds kinder.

Men det var inte de missade medaljerna som utlöste dem.

– Det var både lättnad att det är över och glädje för Jolanda. Att hon vann var en stor anledning till att jag grät, säger Rissveds som kramade om schweiziskan länge i målfållan.

Jenny Rissveds var aldrig riktigt nära att försvara sitt OS-guld efter en krasch under inledningen av loppet i Izu utanför Tokyo. Istället kopplad schweziskan Jolanda Neff greppet tidigt och drog i väg i en klar ledningen som 28-åringen aldrig släppte. Rissveds cyklade i mål på en 14:e plats fem minuter och 42 sekunder efter Neff och gick direkt fram för att krama den nya OS-mästarinnan.

– Det är genuin glädje jag känner för Jolanda. Vi har tävlat mot veranda i tio år och hon är en av de mest stabila åkarna i fältet. Jag är väldigt glad över att hon vann, säger Jenny Rissveds.

”Inte rädd nu men jag hade varit rädd i Rio”

Den svenska stjärnan hade en tuff tid efter sitt OS-guld och har berättat öppet om pressen som följde efter framgången. När den nya OS-mästarinnan Jolanta Neff mötte media fick hon en fråga om hur hon kände.

Är du rädd att du ska tycka det är lika jobbigt som Rissveds tyckte att vara mästare?

– Jag är inte rädd nu men jag hade varit rädd i Rio. Där hade jag inte varit redo. Allt hade blivit för mycket. Jag är redo att representera vår sport nu.

Vad sa Jenny till dig när ni kramades efter målgång?

– Hon var väldigt glad för min skull. Hon var glad att jag följer hennes fotspår, att det är jag som vinner efter henne. Jenny har representerat vår sport under de senaste fem åren som mästare och jag hade inte varit redo för det i Rio. För henne har jobbet inte varit lätt att vara OS-mästare det kommer med höga krav och människor har höga förväntningar på dig, säger Neff och fortsätter:

– Jag tror för Jenny också att ett kapitel i henne liv kan stängas nu, hon kommer alltid vara mästare men kommer inte ha så mycket press på sig nu och jag är mer redo att hantera pressen nu när vi är äldre, säger Neff.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.