VM i rallycross 2017

Kristoffersson och Solberg - oslagbara i Portugal?

Av: 

Anna Andersson

Johan Kristoffersson och Petter Solberg - oslagbara i Portugal?
Johan Kristoffersson och Petter Solberg - oslagbara i Portugal?

SPORTBLADET

I Portugal har de varit oslagbara. Därför reser Petter Solberg och Johan Kristoffersson dit för att hämta ännu en seger.
– Det är en plats där man kan göra skillnad och det vill jag göra, säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson och Petter Solberg - oslagbara i Portugal?

VM-säsongen inleddes i Barcelona och då stod den regerande mästaren Mattias Ekström som segrare och han leder också tabellen efter den första omgången, men när VM i rallycross i helgen kommer till Portugal och Montalegre har Peugeot med Timmy Hansen och Sebastien Loeb uppdaterat sin bil och VW kommer med två förare som har vunnit de på banan de tre senaste åren. Petter Solberg vann där 2014 och 2016 medan Johan Kristoffersson vann där 2015.

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen, säger Petter Solberg.

- Allt blev klart så sent för teamet och att komma hem från Spanien med poäng var ett bra resultat, det är fantastiskt att vi leder teammästerskapet. Den här helgen är speciell. Portugal är en bana som jag verkligen gillar och där jag har varit framgångsrik de tre senaste åren. Låt oss hoppas det fortsätter så. Vi kommer definitivt i god form efter ett test före racet.

Kristoffersson och Solberg - oslagbara i Portugal?

Banan består till 60 procent av asfalt och 40 procent av grus. Den ligger i bergen, ungefär 900 meter över havet vilket gör att det ofta är väldigt kraftiga väderomslag. Under de två senaste VM-deltävlingarna har det regnat häftigt, 2014 var det strålande sol, men körde förarna i snöfall.

– Jag tror bilen har förbättrats betydligt för den här typen av rufft underlag sedan förra säsongen och jag hoppas vi är mer konkurrenskraftiga, säger Sebastien Loeb.

– Förra året var vädret fruktansvärt och jag hoppas att förhållandena kommer att vara snällare den här gången. Det är absolut nödvändigt för mig att komma till final den här gången för att göra upp med mina resultat i Barcelona.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Andersson: ”Äntligen får han chansen - går i Schumachers fotspår”

ÄMNEN I ARTIKELN

VM i rallycross 2017

Motorsport

Johan Kristoffersson

Petter Solberg

Timmy Hansen

Mattias Ekström

Rallycross