Legendaren i koma efter svåra olyckan

”Slog bröstet i styret”

avPatrik Brenning, Zbigniew Kuczynski

Publicerad:
Uppdaterad:

Speedway-legendaren Tomasz Gollob är nedsövd och andas med hjälp av respirator efter en svår motorcykelolycka.

Hopp finns fortfarande om att 46-åringen ska kunna återfå känseln i underkroppen.

– Nu väntar flera månaders rehabilitering, säger doktor Artur Zaczynski vid militärsjukhuset i Bydgoszcz på måndagen till TVN24.

Foto: JOEL MARKLUND
Tomasz Gollob.

Olyckan inträffade under en motocrosstävling i polska Chelmno under söndagen.

”Slog bröstet i styret”

– Det verkar som Gollob tappade kontrollen över motorcykeln i ett högt hopp och sedan slog bröstet i styret med full kraft. Båda lungorna är skadade och fler revben brutna. Samtidigt blev också hjärtmuskeln kraftigt utsatt, säger doktor Artur Zaczynski vid militärsjukhuset i Bydgoszcz på måndagen till TVN24.

Gollob är efter operationen, som avslutades vid 18-tiden på söndagskvällen, nu försatt i konstgjord koma och andas med hjälp av respirator. En ryggkota är bruten och ryggmärgen allvarligt skadad.

Kände inga temperaturer

– Därför återstår frågan om han kan få tillbaka rörelse i benen och i så fall till vilken grad. Risken finns att ett liv i rullstol väntar honom, säger Artur Zaczynski och fortsätter:

– När jag talade med Tomasz innan operationen hade han ingen känsel alls från bröstet och ner. Han kände inga temperaturer och kunde inte avgöra om något var varmt eller kallt. Nu väntar flera månaders rehabilitering.

Tomasz Gollob blev individuell världsmästare i speedway 2010 och tog silver 1997 samt 2009. Han hjälpte också Polen att bli lagvärldsmästare sex gånger.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Speedway

Motocross