Holm efter kritiken: ”En bra intervju”

avErik Karlsson

SPORTBLADET

LONDON. TV4:s intervju med Armand Duplantis efter uttåget igår kritiserades hårt för att vara för inställsam och tröstande.

Men Stefan Holm, som gjorde intervjun tillsammans med Anna Brolin, slår tillbaka.

– Jag tycker det var en bra intervju, säger han.

”Mondo” Duplantis stavfinal tog slut på andra höjden, 5,65, och det var en besviken 17-åring som mötte media efteråt.

I TV4 försökte Anna Brolin och Stefan Holm flera gånger påpeka att prestationen var väldigt bra om man ser till Duplantis unga ålder (se hela intervjun nedan). Men i sociala medier reagerade många på att duon snarare försökte trösta än att ställa frågor till stavtalangen.

”Det var ett förbaskat tjat om ålder. Hos Duplantis. Han är ung. Men han är väl i VM för att han är uttagen på resultat?”, skriver exempelvis Damkronornas förbundskapten Leif Boork.

”Ska vara besviken”

”Pinsamt inställsamt när Holm/Brolin försökte trösta Duplantis med en mental nappflaska…”, skriver Radiosportens rutinerade reporter Christer Jonasson.

Dagen efter tävlingen har Stefan Holm noterat kritiken, men han tycker inte det stämmer.

– Jag har sett mycket positivt också, men  media har en förmåga att välja det som är negativt. Det är lite ert jobb. Folk får ha åsikter men jag tycker det var en bra intervju, säger Holm.

Vad säger du om de som menar att det blir för mycket fokus på ålder och att han ska ”vara nöjd ändå”?

– Alltså jag förstår att han är besviken direkt efter en VM-final, det ska han vara. Men tittar man med lite perspektiv på säsongen där han började med ett personligt rekord på 5.51 så ska han vara nöjd med säsongen som helhet.

”Han får tycka vad han vill”

– Det är en sak om han vore 27, hade gjort tre VM, två OS och några EM, då hade han blivit totalt sågad i media, han hade aldrig behövt hålla i en stav igen, typ. Nu försökte jag få fram en helhetsbild.

Pratar du och Anna något om hur ni ska bemöta alla besvikna idrottare som kommer till er?

– Nej det har vi inte gjort, Anna sköter många intervjuer på egen hand medan jag hoppar in i bland. Och det är klart att det är lättare att prata med någon som vunnit VM-guld. När det gäller ”Mondo” försöker jag med min erfarenhet sätta det i perspektiv, kanske kan det ge något för honom i framtiden.

Du håller inte med Christer Jonasson om att det blev ”mental nappflaska”?

– Nej det får han tycka om han vill. Men jag förstår inte vad han bygger det på om jag ska vara helt ärlig, säger Stefan Holm.

ARTIKELN HANDLAR OM