Holmlund flyttad från Karolinska

”Går ännu inte att utfärda någon prognos”

Foto: Christine Olsson/TT
SPORTBLADET

Anna Holmlund har tagit nästa steg i sin återhämtning.

Skicrossåkaren är inte vid medvetande men har flyttats från sjukhuset till en rebiliteringsklinik.

– Fortfarande byter familj och de närmaste vännerna av varandra som besökare, säger sportchefen Joar Båtelson.

19 december skadade Anna Holmlund sig allvarligt under ett träningspass i Italien. Hon transporterades hem till Sverige i mellandagarna och har sedan dess hållits nedsövd.

Den första tiden vårdades skicrossåkaren vårdats på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, men i onsdags flyttades hon till Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Danderyds sjukhus.

– Flytten är nästa steg efter läkarhjälpen som hon behövde på de avdelningar där hon har varit. Nu är hon i ett sådant stadium att hon behöver rehabiliteringsträning för att skynda på återhämtningen, säger Joar Båtelson, sportchef skicross.

”Bara tiden kan utvisa”

29-åriga Holmlund är inte vid medvetande, men hennes familj och närmaste vänner är vid hennes sida.

– Hon är fortfarande inte kontaktmässig. Kroppen har återhämtat sig och klarat sig bra, men behöver aktiveras och hållas igång för att rehabilitera på bästa sätt, säger Båtelson.

Hur går det till?

– Jag har inte full inblick i vilken typ av sjukgymnastiska övningar det är, men det är aktiveringar för att få igång nervsystemet.

Framtiden är fortfarande för oviss för att läkarna ska kunna avgöra vad som ska hända, men en sak går att utläsa av flytten.

– Den är nästa steg i återhämtningsfasen. Mycket är ovisst, men som jag förstått från liknande situationer är det tidskrävande. Bara tiden utvisar vad som händerm säger Joar Båtelson.

Pojkvännen Viktor Öhling Norberg avstod flera tävlingar efter olyckan, men har nu gjort comeback, vunnit SM-guld och planerat för en tävling i Tyskland.

”Anna är den starkaste tjejen jag har träffat så är det någon som ska klara detta så är det hon. Tack till alla som tänker på Anna, mig och hennes familj”, skrev han på instagram tidigare i veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM